"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η δύναμη της πόλης είμαστε εμείς!


Και η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι. Κάποιοι αποφάσισαν να γυρίσουν το διακόπτη στο μηδέν με μια υπογραφή. Αποφάσισαν για τις τύχες των ανθρώπων και των καταστη-μάτων αυτής της πόλης. Έβαλαν με ευκολία τις υπογραφές τους (γιατί άραγε), για να φέρουν όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι την «ανάπτυξη» στην πόλη, εξαγοράζοντας την ελπίδα του άνεργου με μερικά τετράωρα.
Συνέβη όμως το αντίθετο. Τα μαγαζιά που με συνέπεια τόσα χρόνια πλήρωναν τους φόρους, τα δημοτικά τέλη κ.λπ. κινδυνεύουν να βάλουν την ταμπέλα «ΚΛΕΙΣΤΟΝ» (και τραγική ειρωνεία ίσως μ’ αυτά τα χρήματα πληρώνονται οι έμμισθες θέσεις κά-ποιων που σήμερα είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση). Παράλληλα και με την οικονομική κρίση στο φούρνο της γειτονιάς δεν θα μπαίνει κόσμος, το ίδιο και στο μανάβικο και στα καφέ της πόλης. Σε λίγο θα μιλάμε για πόλη «φάντασμα»......
 Είναι κάτι δηλαδή που μας αφορά όλους. Κι όλα αυτά γιατί κάποιοι έτσι αποφάσισαν σε μια νύχτα, λίγο πριν τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Έτυχε να τους δώσουν εξουσία κι αυτοί την «κακομεταχειρίστηκαν». Και φύτεψαν στη μέση του πουθενά ένα πολυκατάστημα.
Ένα πολυκατάστημα που κοντά στο αποξηραμένο λουλούδι το «made in China» που-λάει και το ευτελές παιχνίδι, ρούχο κ.λπ. αμφιβόλου ποιότητας και άγνωστης προέλευ-σης για τα παιδιά μας. Σε μια περίοδο που ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο οφείλουμε όλοι μαζί να στηρίζουμε τα ελληνικά, τοπικά προϊόντα. Για να συνεχίσει να λειτουργεί η αλυσίδα της κοινωνίας των Γιαννιτσών, οφείλουμε να στηρίζουμε την αγορά των Γιαννιτσών. Γιατί την πόλη την φτιάχνουμε εμείς. Κι εμείς είμαστε η δύναμη που αποφασίζει για το μέλλον μας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ένα κίνημα αλληλεγγύης για να σώσουμε την πόλη, γιατί όλοι μαζί μπορούμε κι αξίζουμε να κρατήσουμε ζωντανή και ανοιχτή την αγορά, από οποιαδήποτε απειλή άγνωστης προέλευσης κι από σκοτεινές και περίεργες αποφάσεις ανθρώπων που πατούν στην κυριολεξία «επί πτωμάτων». Η δύναμη και η πόλη είμαστε όλοι εμείς.
Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου