"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ο Πάσης Εσθονίας στα Γιαννιτσά

o-pasi-esthoniasΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11/11 η πόλις των Γιαννιτσών είχε την ιδιαίτερη ευλογία της επισκέψεως του Σεπτού Προκαθημένου της Εσθονικής Εκκλησίας, Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ στον ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Μητρόπολη) ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Ο Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας συνοδευόταν από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Γρηγόριο Παπαθωμά, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε
ότι αυτό που δεν συναντάμε στα άλλα Χριστιανικά δόγματα (αιρέσεις), είναι η πίστις ότι στη Θεία Ευχαριστία βρίσκεται ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Εμείς πιστεύουμε ότι συναντούμε τον Χριστό προσωπικά μέσα από το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ευχήθηκε δε όλοι να ζήσουν τη χάρη αυτής της ειδικής στιμής της συνάντησης με τον Χριστό, να αγγίξουν το σώμα του Κυρίου και να λάβουν την ίαση της ψυχής και του σώματος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας για την επίσκεψή του, του ευχήθηκε δύναμη και λαμπρή επιτυχία στο δύσκολο έργο του με την ενίσχυση της Υπεραγίας Θεοτόκου και του προσέφερε εκ μέρους της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών αγιογραφημένη εικόνα της Θεοτόκου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ενοριακό Κέντρο και συνάντησε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Κατηχητικών και όλα τα στελέχη της Ενορίας. Τέλος προσέφερε δώρα στα παιδιά του Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας «Παναγία η Οδηγήτρια», το οποίο διατηρεί η Ενορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου