"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πρωτιά για τις Ελληνίδες στο κάπνισμα


Πρωτιά για τις Ελληνίδες στο κάπνισμα

«Χρυσό» στο κάπνισμα παίρνουν οι Ελληνίδες  καθώς και τα Ελληνόπουλα στην παχυσαρκία…!
Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στην Έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), το...
σύστημα
υγείας αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψης των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων, καθώς η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην ευρωπαϊκή λίστα με το 11,5% των πολιτών να μην λαμβάνει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν ενώ πιο ανησυχητικό είναι ότι τα στατιστικά στοιχεία  αφορούν το 2009, όταν η οικονομική κρίση είχε κάνει την εμφανισή της στην χώρα μας.
Σε ότι αφορά το κάπνισμα, οι Ελληνίδες είναι «θεριακλούδες», καθώς σε ποσοστό 34%κατακτούν την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Οι άντρες της χώρας μας μοιράζονται το χάλκινο με τους Κινέζους, με το 45% του πληθυσμού να καπνίζει ενώ στην πρώτη θέση είναι οι Ρώσοι με ποσοστό 55% και στην δεύτερη οι Ινδονήσιοι με 47%.
Ο μέσος όρος καπνιστών του ΟΟΣΑ είναι 27%, αριθμός που μειώνεται στο 17% στις γυναίκες.
Την ίδια ώρα, το 18,1 του ενήλικου πληθυσμού μας είναι παχύσαρκο και η Ελλάδα είναι στην 14ηθέση της λίστα των πιο παχύσαρκων λαών!
Τέλος το προσδόκιμο ζωής σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009 για τους Έλληνες είναι μέχρι τα 80,3 έτη. Το υψηλότερο προσδόκιμο το έχουν οι Ιάπωνες και είναι στα 83 έτη.
 
πηγή:Η Πέλλα Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου