"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

"Η συνεισφορά των εντοπίων στον Μακεδονικό Αγώνα"


Σε μια θαυμάσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συμβουλίων του δημοτικού μεγάρου του  Δήμου Πέλλας  χθες 14 Νοεμβρίου 2011, όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαμε την ευκαιρία να πλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να γνωρίσουμε σημαντικές πληροφορίες για πολλές στιγμές της νεότερης ιστορίας του τόπου μας(Νομός Πέλλας) που αποτελεί την καρδιά της Μακεδονίας μας.

Η Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών " Ο Φίλιππος" με τις συνεχείς προσπάθειές της στηρίζει τον θεσμό του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών και στην πρώτη εκδήλωση της 16ης περιόδου 2011-2012, μας χάρισε μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη βραδιά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αγιασμό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Υπέρτιμο και Έξαρχο Κεντρικής Μακεδονίας κ.κ. Ιωήλ.
Στη συνέχεια και μετά τον χαιρετισμό των παρευρισκομένων από  τον εκπρόσωπο του "Φιλλίπου" κ.Μπαχαράκη και τον Δήμαρχο Πέλλας κ.Στάμκο, τον λόγο πήρε ο κ. Σπυριδόπουλος Αριστοτέλης  Ιστορικός,υπ. διδάκτορας του Α.Π.Θ και μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και μας παρουσίασε  μ' έναν  θαυμάσιο τρόπο την δράση και την συνεισφορά των Μακερονομάχων του Νομού Πέλλας στον Μακεδονικό Αγώνα.
Ακολούθησε συζήτηση στην οποία έγιναν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και εδόθηκαν απαντήσεις από τον κ.Σπυριδόπουλο.
 Τέλος ευχαριστώντας τον ομιλητή,του δώθηκε αναμνηστικό δώρο από τον κ. Δήμαχο και τραβήχθηκαν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.


πηγή:tamistikatouvaltou.blogspot.com







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου