"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
 
Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών για το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα ( πολύ καιρό μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς ), συνεχίζουν να υπάρχουν εκπαιδευτικά κενά με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες με δυσμενείς συνέπειες στην επαρκή μόρφωση που πρέπει να έχουν οι μαθητές.
Επειδή η καθυστέρηση που παρατηρείται φέτος στο διορισμό ωρομίσθιων καθηγητών για την κάλυψη των αναγκών, είναι πρωτοφανής και αδικαιολόγητη.
Επειδή η ανησυχία των γονέων, των μαθητών και των καθηγητών για επικείμενη υποβάθμιση και απαξίωση των Μουσικών Σχολείων της χώρας, επιτείνεται και από το γεγονός ότι τα Σχολεία αυτά απουσιάζουν παντελώς από τη φετινή εγκύκλιο του Υπουργείου για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.
Επειδή ακόμη είναι σαφές ότι με τα υπάρχοντα κενά και τις παρατηρούμενες δυσλειτουργίες, τα Μουσικά Σχολεία δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν με επιτυχία στο σκοπό ίδρυσής τους, που δεν είναι άλλος από την αισθητική καλλιέργεια των μαθητών μέσω της μουσικής Παιδείας με την ταυτόχρονη παροχή γενικής μόρφωσης.
          ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός,
Εάν θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του;   
 
Ο Ερωτών
 
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας
 
πηγή:PellaNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου