"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

"Να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς για τις οικογένειες στα στρατόπεδα ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ και ΚΑΨΑΛΗ"

Γιουματζίδης Βασίλης
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας κ. Βασίλης Γιουματζίδης, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών με θέμα τη ρύθμιση των κατεχόμενων εκτάσεων από ιδιώτες στα στρατόπεδα «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ» στο Δήμο Πέλλας, λόγω καταστροφής των εστιών τους από τα στρατεύματα κατοχής.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γιουματζίδης αναφέρει ότι, όπως είναι γνωστό στη διάρκεια της κατοχής και τα επόμενα χρόνια στην πόλη των Γιαννιτσών, κατέληξαν πολλές οικογένειες, οι οποίες για να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, εγκαταστάθηκαν καθ' υπόδειξη των αρμόδιων αρχών του κράτους σε εκτάσεις των στρατοπέδων ΚΑΨΑΛΗ και ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ. Ωστόσο για τα επόμενα 50 και επιπλέον έτη, οι οικογένειες που κατέχουν τις ανωτέρω εκτάσεις δεν έχουν αποκτήσει ακόμη τίτλους κυριότητας, παρά τις προσπάθειες παραχώρησης των εκτάσεων αυτών στους κατόχους τους. Ως εκ τούτου, από το 2005 έχει εγκριθεί η διαγραφή 2.115 τ.μ. του στρατοπέδου ΚΑΨΑΛΗ από τους πίνακες των αποδεσμευμένων στρατοπέδων και επιστράφηκε η αρμοδιότητα στο ΓΕΣ/ΔΥΠΟ προκειμένου η έκταση αυτή να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό την εκποίησή της στους κατέχοντες ιδιώτες.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, και επικαλούμενος το άρθρο 11 του Ν.1989 /1991,κατά το οποίο ακίνητα που ανήκουν στην περιουσία των ΤΕΘΑ, μπορούν να διατεθούν στο Δημόσιο δωρεάν για οποιαδήποτε διάθεση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς, να παρέμβουν, προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Γιαννιτσών, ενώ παράλληλα ζήτησε την άμεση εξεύρεση λύσης για την παραχώρηση ή εξαγορά των αναφερόμενων εκτάσεων στους ιδιοκτήτες της.
πηγή:mypella.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου