"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Καινοτόμο θεματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών

 
kpe-edessas-giannitsonΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών ως συντονιστικός φορέας των Εθνικών Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, «Απορρίμματα: Τα χρήσιμα... άχρηστα», και «Νερό και Βιώσιμη Ανάπτυξη», πραγματοποιεί καινοτόμο θεματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Blended Εκπαίδευση στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης για την Αειφορία»: Διαμόρφωση σχεδίων project, ιστοεξερευνήσεων και μικρομαθημάτων στις θεματικές περιοχές «Νερό & Βιώσιμη Ανάπτυξη» και «Μείωση & χρηστή Διαχείριση των Απορριμμάτων», εκ του σύνεγγυς και από απόσταση.
Στο σεμινάριο συμμετέχουν 42 εκπαιδευτικοί που προέρχονται από σχολεία όλης της χώρας και οι οποίοι εκπονούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη θεματική περιοχή των ανωτέρω Δικτύων. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα επιμορφωθούν μέσω πρωτότυπου εκπαιδευτικού λογισμικού του Κ.Π.Ε Έδεσσας-Γιαννιτσών.
Συγκεκριμένα το σεμινάριο περιλαμβάνει:
•Πρόσωπο με πρόσωπο επιμόρφωση, με εισηγητές που προέρχονται από τον πανεπιστημιακό χώρο και ειδικούς επιστήμονες. Τόπος του σεμιναρίου στη φάση αυτή είναι ο Αλευρόμυλος Σαλαμπάση στην Έδεσσα και εξελίσσεται από την Παρασκευή 16 έως και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011.
•Από απόσταση σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση των παραπάνω εκπαιδευτικών, διάρκειας 15 ωρών, για το διάστημα από 18 έως και 22 Δεκεμβρίου 2011, κατ' οίκον με αξιοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. του Κ.Π.Ε Έδεσσας-Γιαννιτσών.
Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναπτυχθεί παιδαγωγική, θεματική και βιωματική προσέγγιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με εφαρμογή στα θεματικά πεδία των Δικτύων. Απώτερος σκοπός της επιμορφωτικής δραστηριότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών και η αξιοποίησή τους στις ανάγκες του εκπαιδευτικού τους έργου μέσω των σχολικών δραστηριοτήτων. Με αυτόν τον καινοτόμο τρόπο συντελείται διάνοιξη νέων σύγχρονων οδών επικοινωνίας καθώς και συνεργασίας τόσο σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, για τα μέλη της Σχολικής κοινότητας.
Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση στην αρχική πρόσκληση που απηύθυνε το ΚΠΕ, με πλήθος αιτήσεων για συμμετοχή στο παρόν σεμινάριο. Δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι ενώ διανύουμε μια εποχή δύσκολη για εξωστρέφειες και επαγγελματικές μετακινήσεις από ίδιους πόρους, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, προερχόμενοι από την επικράτεια, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να επιμορφωθούν αναλαμβάνοντας το κόστος της μετακίνησής τους από τον τόπο τους στην Έδεσσα και αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του προσωπικού τους χρόνου (30 ώρες). Στάσεις όπως αυτές αποτελούν ελπιδοφόρο μήνυμα απέναντι στα αδιέξοδα του σήμερα.
Παράλληλα το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών ευχαριστεί θερμά α)το Δήμαρχο Έδεσσας κο Γιάννου και το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου και των δομών του για την υποστήριξη που παρείχαν στο οργανωτικό μέρος του σεμιναρίου (παροχή διαμονής, σεμιναριακών αιθουσών, τεχνικών υπηρεσιών) και β)τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των εργαστηρίων Πληροφορικής του 1ου & 2ου Γυμνασίου Έδεσσας και 1ου Λυκείου Έδεσσας για την παραχώρηση των εργαστηρίων του σχολείου τους.
Παρακαλούμε για τις σχετικές ενέργειές σας στην κατεύθυνση της ενημέρωσης.
πηγή:Λόγος της Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου