"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΑΜΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

Ο μύθος … του φτηνού νερού στο δήμο Πέλλας

Μπορεί το ποσό που πληρώνουμε για το νερό στο δήμο Πέλλας (όχι όλοι βέβαια) γιατί κάποιοι μπορούν και διαφεύγουν…, να μας το πλασάρουν ως φτηνό και μάλιστα πιο φτηνό από το σύνολο σχεδόν των δήμων στην Ελλάδα, η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική. Και αυτό γιατί αν γίνει μια σύγκριση με έναν λογαριασμό ας πούμε για παράδειγμα στο δήμο Θεσσαλονίκης τότε θα διαπιστώσουμε τον μεγάλο μύθο του φτηνού νερού. Προσέξτε λοιπόν τη διαφορά.
Στο δήμο Πέλλας για μια περίοδο κατανάλωσης δύο μηνών μια παροχή στο πάγιο (10 κυβικά) επιβαρύνεται με 24,00 περίπου ευρώ (πόσιμο νερό, αποχέτευση, βιολογικός). Χαρακτηριστικό είναι ότι η τιμή του κυβικού χρεώνεται με 0,658 ευρώ.
Στη Θεσσαλονίκη για μια περίοδο κατανάλωσης τεσσάρων μηνών.....
 μια παροχή στο πάγιο (10 κυβικά) επιβαρύνεται με 19,00 ευρώ (πόσιμο νερό, αποχέτευση, συντήρηση υδρομέτρου κ.λπ.). Χαρακτηριστικό βέβαια είναι το γεγονός ότι η τιμή του κυβικού χρεώνεται με 0,450 ευρώ.
Δηλαδή στους 2 μήνες στα Γιαννιτσά πληρώνουν οι καταναλωτές 24,00 ευρώ ενώ στο δήμο Θεσσαλονίκης πληρώνουν στο τετράμηνο 19,00 ευρώ.
Τώρα θα μου πως γίνεται να υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Ρωτήστε τους αρμοδίους από πού προκύπτουν τα ελλείμματα, πόσοι δεν πληρώνουν, πόσοι χρωστάν χιλιάδες ευρώ και πώς κάνουν ψηφοθηρική πολιτική με το νερό.
Γιατί είναι να φρικάρει κανείς όταν ακούει δημοτικό σύμβουλο στο συμβούλιο να διαμαρτύρεται γιατί σε κάποιο χωριό του δήμου από τα 30 ευρώ που πλήρωνε το χρόνο τώρα του ζητούν να πληρώσει 60. Μάλλον όλοι αυτοί που πασχίζουν για τους ψηφοφόρους τους στα χωριά για να τους εξασφαλίσουν νερό για τους μπαξέδες τους και για την αυλή τους ξεχνούν ότι στα Γιαννιτσά πληρώνουν κάποια κορόιδα 25 ευρώ το δίμηνο και ούτε μπαξέ ποτίζουν, ούτε τις αυλές τους καταβρέχουν.
Αν δεν σοβαρευτούν όλοι τους και δεν συνειδητοποιήσουν ότι ο ενιαίος δήμος προϋποθέτει ίση αντιμετώπιση των δημοτών τότε το οικοδόμημα του δήμου Πέλλας θα καταρρεύσει οικονομικά και λειτουργικά από τους ίδιους τους δημότες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου