"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών - Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΡΣΙΣ»

1o-gymnasio-trofima-aporousΕνόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών, το 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμό, παιχνίδια, σχολικά είδη κ.ά.) τα οποία θα διατεθούν στη ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ».
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική συνάντηση των μαθητών της Γ΄τάξης με τις εκπροσώπους της οργάνωσης κυρίες Σαμψωνίδου Γαβριέλλα και Καλαϊτζάκη Αλεξάνδρα οι οποίες κατατόπισαν τους μαθητές για τους στόχους και την προσφορά της οργάνωσης και ειδικότερα για το τρίπτυχο: «Κοινωνία Πολιτών- Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη».
Πιο συγκεκριμένα , η δράση της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» περιλαμβάνει:
 Κέντρο Στήριξης Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων (Μετανάστες, Πρόσφυγες, Άστεγοι, Ρομά)
 Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας Ανηλίκων «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ»
 Ξενώνας Φιλοξενίας Ανήλικων Ασυνόδευτων Αιτούντων Άσυλο
 Ξενώνες Φιλοξενίας ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης
 Κέντρο Υποστήριξης Νέων
 Εργασία στο Δρόμο (STREET WORK)
 Παρεμβάσεις σε οικισμούς Ρομά
 Δράσεις στις φυλακές
 Σύμπραξη (Τράπεζα Συλλογής Ειδών Πρώτης Ανάγκης,
Εκθετήριο – κατάστημα πώλησης με στόχο την προώθηση των προϊόντων προστατευμένων εργαστηρίων, διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης σε άτομα και οικογένειες)
Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι στο 1ο Γυμνάσιο για αντίστοιχους σκοπούς συγκεντρώθηκαν χρήματα και τρόφιμα για τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» και τα «Παιδικά Χωριά SOS» .
Σε «κοινωνίες διακινδύνευσης» όπως οι σημερινές, η έμπρακτη συμμετοχή των μαθητών συμβάλλει στη διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης και στη δημιουργία ενεργών πολιτών.
πηγή:Λόγος της Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου