"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μακεδονία, τόπος άγιος ελληνικός


 
makedonia-hmerida-sthn-aridaiaΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου η ημερίδα πού διοργάνωσε το σωματείο «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» και ο Δήμος Αλμωπίας στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο με θέμα: «Μακεδονία, τόπος άγιος ελληνικός», με αφορμή την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα,9 Οκτωβρίου και στη μνήμη του μεγάλου οπλαρχηγού, Παύλου Μελά, που σκοτώθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1904 στη Σιάτιστα. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Αριδαίας και ο Σύλλογος Απόγονων Μακεδονομάχων Έδεσσας και Αριδαίας.
Αρχικά τελέστηκε η θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων του Μακεδονικού Αγώνα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αετοχώρι του Δήμου Αλμωπίας. Έπειτα ακολούθησε η ημερίδα με θέμα: «Μακεδονία, τόπος άγιος ελληνικός» στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, με τις εισηγήσεις των κ. Χολέβα Κωνσταντίνου και κ. Παπαλαζάρου Ιωάννη και τις ομιλίες της Αντιδημάρχου Αλμωπίας κ. Κατερίνας Μπαγκή, του Προέδρου του σωματείου «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» κ. Θεόφιλου Παπαδόπουλου και του Αρχιμανδρίτη Χρίστου Κυριαζόπουλου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού Πέλλας κ.κ Τζάκρη Θεοδώρα και Γιώργος Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλμωπίας κ. Χρήστος Σπρίτος.
Η Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπαγκή Κατερίνα μίλησε για τη σημασία του Μακεδονικού Αγώνα, ως προάγγελου της απελευθέρωσης της Μακεδονίας και αναφέρθηκε στον Αγγελή Γάτσο, μια σημαντική ιστορική προσωπικότητα της Αλμωπίας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ενώ τόνισε ότι ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, με ομοψυχία και δύναμη ψυχής.
Πηγή:Λόγος της Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου