"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ
Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 18:30
Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Ποδηλατική πολιτική στις μεταφορές και στον τουρισμό – Βιώσιμη ανάπτυξη για τις πόλεις και την ύπαιθρο» διοργανώνει το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο EuroVelo για την Ελλάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν σχετικά με το θέμα οι:

- Ελεάννα Ιωαννίδου, Νομικός Περιβάλλοντος
- Γιώργος Φαρφαράς, Ελεγκτής Ποδηλατικής Πολιτικής, υπεύθυνος Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών Eurovelo
- Κων/νος Οδυσσέας Σαββόπουλος, Ξεναγός Ποδηλατικού Τουρισμού, Πανελληνιονίκης Ποδηλασίας ΑΜΕΑ


Το EuroVelo είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) για την ανάπτυξη ενός δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών που να συνδέει όλη την Ευρώπη. Οι διαδρομές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τουρίστες καθώς και από τον τοπικό πληθυσμό κάνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις του με ποδήλατο. Το EuroVelo αποτελείται σήμερα από 14 δρομολόγια και προβλέπεται ότι το δίκτυο θα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.
Το EuroVelo μπορεί να προσφέρει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 5δις. € κάθε χρόνο στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέροντας ένα ποιοτικό και βιώσιμο τουριστικό προϊόν.

πηγή: http://dhmoths.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου