"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο «καημένος» εργολάβος που αναζητά φαντάσματα γιατί έχασε το έργο του ΧΥΤΑ


Το έργο κατασκευής του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών φαίνεται ότι δεν θα σταματήσει να απασχολεί αυτούς που έχασαν τη δυνατότητα να κερδίσουν από αυτό, είτε πολιτικά είτε οικονομικά. Και αυτό γιατί και στις δύο περιπτώσεις τα οφέλη είναι αρκετά αφού για μεν τους εργολάβους το οικονομικό όφελος σίγουρα θα τους εξασφάλιζε την βιωσιμότητα της εταιρίας του για μεγάλο χρονικό διάστημα, για δε τους πολιτικούς θα τους έδινε ένα πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους τους, ως προς την αποτελεσματικότητα της διοίκησης τους.
Πρόσφατα το θέμα του ΧΥΤΑ αναμοχλεύτηκε από το γνωστό πλέον δημοσιογράφο εφημερίδας της Θεσσαλονίκης που μεταφέρει στην κοινή γνώμη για μία ακόμη φορά την άποψη ενός «καημένου» εργολάβου....
που συμμετείχε ως μέλος κοινοπραξίας, στη δημοπρασία για την μελέτη - κατασκευή του παραπάνω έργου και δεν μπόρεσε τελικά να καταστεί ανάδοχος. Βέβαια να υπογραμμίσουμε ότι ο εταίρος του παραπάνω εργολάβου «βάρεσε κανόνι», ενώ ό ίδιος ψάχνει να αποζημιωθεί με νομικά τερτίπια υποβαθμίζοντας και συκοφαντώντας το έργο και την διαδικασία ανάδειξης αναδόχου, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό και «παπαγαλάκια» δημοσιογράφους. Τέτοια πολύχρωμα παπαγαλάκια βέβαια υπάρχουν και στην περιοχή της Πέλλας και μάλιστα με υψηλά λοφία και κουνιστές ουρές, που αντί να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση αναπαράγουν στα μέσα που εργάζονται ότι «πετάει» στον αέρα.
Για να τελειώνουμε λοιπόν με την παραφιλολογία, η αλήθεια είναι μία και δεν χρειάζονται πολλές σάλτσες για να μπερδεύουμε τα πράγματα.
α. Το έργο εκτελέστηκε και λειτουργεί.
β. Η νομιμότητα των αποφάσεων σε όλες τις φάσεις εκτέλεσης του έργου κρίθηκε από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου προσέφυγε ο αντίδικος εργολάβος
γ. Οι δημότες των Γιαννιτσών αλλά και του νέου δήμου Πέλλας, δεν πλήρωσαν αλλά και ούτε πρόκειται να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για το έργο.
δ. Το δημόσιο δεν ζημιώθηκε αφού το ποσοστό της συμμετοχής του στο συνολικό έργο των 18 εκ. ευρώ που αφορούσε τις Ενότητες Γιαννιτσών, Σερρών και Κατερίνης παρέμεινε στα ίδιο πλαίσιο που καθόριζε η απόφαση έγκριση του έργου από την Ε.Ε. η οποία χρηματοδότησε επίσης το έργο, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση.
ε. Οι δήμαρχοι και οι διοικήσεις τους που διαχειρίστηκαν την υπόθεση του ΧΥΤΑ κρίθηκαν ήδη από τους πολίτες.
Τώρα αν κάποιοι θέλουν να το εμφανιστούν ως θεματοφύλακες και κλειδοκράτορες του δημόσιου χρήματος καλό θα είναι να χτυπήσουν άλλη πόρτα γιατί αυτή του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών παραμένει κλειστή στους κάθε λογής περιφερόμενους αποτυχημένους εργολάβους, δημοσιογράφους και πολιτικούς.

πηγή: http://loudias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου