"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Σύγχρονος υπερηχοτομογράφος στην Καρδιολογική κλινική του ΓΝ Γιαννιτσών.


Στην Καρδιολογική κλινική του ΓΝ Γιαννιτσών εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία νέος σύγχρονος υπερηχοτομογράφος τύπου General Electric (GE) Vivid E9 (Breakthrough 2011 (BT11), μετά την ολοκλήρωση της ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας από το Πρόγραμμα Προμηθειών του Νοσοκομείου.


O νέος υπερηχοτομογράφος είναι της πλέον σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, κατάλληλος για εξετάσεις/μετρήσεις/υπολογισμούς και αναλύσεις για πλήρη ποιοτική και ποσοτική υπερηχοκαρδιολογική μελέτη, χρήσιμη στη διάγνωση, στη θεραπεία και τη διαχείριση ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα. Επιπρόσθετα ο υπερηχοτομογράφος αυτός είναι από τους πρώτους που τίθενται σε λειτουργία πανελλαδικά σε Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα για την τετρασδιάστατη απεικόνιση της καρδιάς (4D cardiac imaging) και σε τομές και δυνατότητα πραγματοποίησης των πλέον προηγμένων τεχνολογιών υπερηχοκαρδιολογικής απεικόνισης, όπως τομογραφική απεικόνιση της καρδιάς.
O νέος υπερηχοτομογράφος έχει δυνατότητες για αξιολόγηση του μεγέθους και σχήματος της καρδιάς και δομών της αλλά και της ροής αίματος με τις επιλογές Flexi-Volume 4D και Color Flow 4D και σε τομές της καρδιάς ώστε να προσδιορίζονται με ακρίβεια οι διαστάσεις κάθε κόλπου και κοιλίας της καρδιάς καθώς και το πάχος των τοιχωμάτων τους. Για τη διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας χρησιμοποιεί δεδομένα τετρασδιάστασης υπερηχοτομογραφικής απεικόνισης για απόλυτα ακριβή υπολογισμό των κλινικών παραμέτρων Ejection Fraction (EF), End-Diastolic Volume (EDV), End-Systolic Volume (ESV). Για τη διάγνωση δυσλειτουργιών σε διαστολικές και συστολικές φάσεις της καρδιάς χρησιμοποιεί τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες Τissue Velocity Imaging (TSI) και Tri-plane Tissue Synchronization Imaging (TSI) ενώ για την αξιολόγηση της ισχαιμίας αξιοποιεί την τεχνολογία Functional Imaging, αλλά και την πλέον πρόσφατη τεχνολογία 4D stress echo. Η εγκατάσταση του νέου υπερηχοτομογράφου αναβαθμίζει την Καρδιολογική κλινική του ΓΝ Γιαννιτσών σε ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά και εκπαιδευτικά καρδιολογικά κέντρα της χώρας με δυνατότητες πραγματοποίησης εξετάσεων με υψηλή ακρίβεια και ποιότητα αλλά και μεγάλη παραγωγικότητα. Στα πλαίσια της εγκατάστασης του και της έναρξης λειτουργίας του έχει γίνει ήδη εκπαίδευση των ιατρών στις εξειδικευμένες δυνατότητες του νέου υπερηχοτομογράφου, προκειμένου να αξιολογήσουν τις δυνατότητες του και τη χρήση του προς όφελος των ασθενών μας.
Ο Δ Ι Ο Ι Κ Η Τ Η Σ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΥ
πηγή: http://giannitsanews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου