"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΑΤΑ... ΜΑΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  
1 Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ το αντιμετώπισε με χιούμορ λέγοντας «Απευθύνομαι στους αγαπητούς συμπατριώτες μου Αυστραλούς που είναι ακόμα ζωντανοί».
Στη Ρωσία χιλιάδες άνθρωποι γεμίζουν ένα δωμάτιο του σπιτιού τους ή ακόμα και τα μπαλκόνια τους με τρόφιμα, καύσιμα και άλλα απαραίτητα  εφόδια για να επιζήσουν σε σημείο που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εκδώσει καθησυχαστική ανακοίνωση. Στη Γαλλία  σπεύδουν να προμηθευθούν αφυδατωμένα προϊόντα που διατηρούνται από δύο έως και είκοσι πέντε χρόνια..
Αξίζει όμως τον κόπο τόση φασαρία;
«Κάθε ανθρώπινος πολιτισμός εμφανίζεται ως προσωρινός. Πριν από τις μονοθεϊστικές θρησκείες, οι περισσότεροι πολιτισμοί φοβούνταν ότι οι κύκλοι θα τελειώσουν κάποια μέρα. Πολλά έθιμα ήταν συνδεδεμένα με τον φόβο αυτόν. Ετσι, οι Αζτέκοι θεωρούσαν ότι κάθε 52 χρόνια, ο Ηλιος κινδύνευε να εξαφανισθεί και έκαναν ανθρωποθυσίες για να εξασφαλίσουν την αναγέννησή του»,  εξηγεί ο ιστορικός Μπερνάρ Σερζάν.

«Το διακύβευμα στα πολλαπλά "τέλη των κόσμων" είναι η δική μας ευθύνη απέναντι στους Θεούς ή στη Φύση και η τιμωρία για την παραβίαση μίας  Τάξης που μάς ξεπερνά. Πριν, ο Θεός τιμωρούσε τους ανθρώπους ή τους αντάμειβε. Σήμερα, δεν έχουμε πια ανάγκη τους Θεούς, οι καταστροφές που προκαλούνται από τον άνθρωπο αρκούν», λέει ο Ζαν-Νοέλ Λαφάργκ, συγγραφέας του βιβλίου "Τέλη του κόσμου, από την Αρχαιότητα μέχρι τις Ημέρες μας".

Πως εξηγείται η θεωρία των Μάγια

Η θεωρία των Μάγια είναι αυτή που έχει αναστατώσει ολόκληρο τον πλανήτη. Τι αναφέρει όμως;
Ολα φαίνεται να σταματούν στο χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012 δηλαδή την 21η του Δεκέμβρη. Ο κύκλος που διανύουμε θα ολοκληρωθεί τότε σύμφωνα με τους Μάγιας.
Η πρώτη μέρα του κύκλου αναπαριστάται κατά συνθήκη με το 13.0.0.0.0 και οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν ότι θα πρέπει να αντιστοιχεί στις 6 Σεπτεμβρίου 3114πΧ του ιουλιανού ημερολογίου ή στις 11 Αυγούστου 3114πΧ του γρηγοριανού. Σύμφωνα με αυτους τους υπολογισμούς και αν αυτή είναι η πρώτη μέρα της Δημιουργίας η τελευταία μέρα του χρονικού κύκλου που διανύουμε θα είναι η 21η Δεκεμβρίου του 2012.

Οι θεωρίες που προβάλλονται για να στηρίξουν αυτό το δυσοίωνο ενδεχόμενο είναι πολλές, Άλλες βασίζονται στο πάνθεον των Μάγιας, προσπαθώντας να συνδυάσουν τις ιδιότητες των θεοτήτων τους με σύγχρονα φαινόμενα, άλλες σε αστρολογικά στοιχεία προσπαθώντας να κατασκευάσουν το ωροσκόπιο και το ζωδιακό εκείνης της ημέρας, άλλες σε ιστορικές συμπτώσεις, άλλες σε συνδυασμό και σύνθεση με παρόμοιες προφητείες από άλλες πηγές.
Κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012 σαν να μην έφταναν οι “βαριές” φυσικές αλλά και μεταφυσικές σημασίες με τις οποίες είαι φορτωμένη αυτή η μέρα θα συμβεί και μια περίεργη αλλά όχι ασυνήθιστη ευθυγράμμιση.
Αυτή γίνεται κάθε 26.000 χρόνια και το εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο της είναι ότι η μεταπτωτική κίνηση του Ήλιου του χειμερινού ηλιοστασίου θα έρθει σε κάποια στιγμή σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ακριβές κέντρο του γαλαξία μας! Αυτό για τους Μάγιας σήμαινε ότι μόνο το 2012 το Νέο Έτος θα συμπέσει με το Νέο Γαλαξιακό Έτος των 26000 χρόνων.

Ολα αυτά λοιπόν δεν μπορεί να σημαίνουν τίποτε άλλο παρά το ξεκίνημα μια νέας εποχής.  Ο πανικός  λοιπόν που ενδέχεται να προκαλεί  η αρχική  θεωρία μειώνεται αισθητά από αυτή ακριβώς τη νεότερη θεωρία που ισχυρίζεται ότι εκεί που σταματούν τα ημερολόγια τν Μάγιας δε δείχνουν το τέλος του κόσμου αλλά το ξεκίνημα μιας νέας αρίθμησης.

Τι λέει η Χριστιανικη θρησκεία για το τέλος του κόσμου

Η θεωρία της χριστιναικής θρησκείας για το τέος του κόμσου είναι κατεγεγραμένη με μυστικιστικό τρόπο στο βιβλίο της Αποκάλυψης με πιο γνωστό απόσπασμα τα σαλπίσματα των Αγγέλων της Αποκάλυψης και τις καταστροφές που συνμοδεύουν καθένα από αυτά.


Τα προηγούμενα «τέλη του κόσμου»

Δυστυχώς κάποιες από τις σύγχρονες εσχατολογικές θεωρίες συνοδεύτηκαν από τραγωδίες που είχαν να κάνουν με ομαδικες αυτοκτονίες μελών αίρεσης. Έτσι το 1942 οπαδός των Αντβεντιστών της Έβδομης Μέρας (χριστιανική αίρεση) Βίκτορ Χούτεφ αποσκίρτησε από την αίρεση και ίδρυσε μαζί με 11 άτομα ένα “δαβιδιανό” κλάδο της αίρεσης στην πόλη Γουέικο του Τέξας. Μετά το θάνατό του η σύζυγός του προέβλεψε ότι η συντέλεια θα ερχόταν στις 22 Αυγούστου 1959.
Επίσης το 1978η ανθρωπότητα είχε παρακολουθήσει με φρίκη όσα συνέβησαν στο Τζονστάουν όπου 914 οπαδοί του εσχατολόγου ψυχοπαθούς ψευδοπροφήτη Τζίμ Τζόουνς (από τους οποίους οι 276 ήσαν παιδιά) αυτοκτόνησαν πίνοντας πορτοκαλάδα με κυάνιο.
πηγή: http://www.agioritikovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου