"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στον δήμο Πέλλας


- Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες του δήμου Πέλλας, τα «Κόλιντα 2012»

Κορυφώνονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., στην Παραμυθούπολη, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, στο Πνευματικό Κέντρο, αλλά και σε γειτονιές των Γιαννιτσών.

Πιο συγκεκριμένα:
- Σήμερα Τρίτη 18 και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Σεργιάνι σε Γειτονιές της πόλης των Γιαννιτσών, υπό τους εορταστικούς ήχους και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Φιλαρμονικής του δήμου Πέλλας.
- Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, οι εκδηλώσεις της Παραμυθούπολης συνεχίζονται με μια εορταστική συναυλία του 1ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών στον πεζόδρομο της πόλης, με τραγούδια και μουσική στο πνεύμα των ημερών.
- Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στις 6.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, το 13ο και το 17ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών θα παρουσιάσουν την μουσικοχορευτική παράσταση «Παραμυθοχριστούγεννα». Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
- Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, στις 7.00 το απόγευμα, στην Παραμυθούπολη, θα δοθεί μια μοναδική παράσταση με χορό και γυμναστική από παιδιά της «Αθλοκίνησης» του «studio Γ. Βαρσαμά», με τίτλο «Περιμένοντας τον Αη Βασίλη με χορό και γυμνασική».
- Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, στις 6.00 το απόγευμα, στην Παραμυθούπολη, θα δοθεί μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Χορευτικά Βήματα στους Δρόμους των Γιαννιτσών», από μαθητές της Σχολής Χορού της Δήμητρας Σαμψωνίδου.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την ίδια ημέρα, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, όπου στις 8.00 το βράδυ, στις πλατείες και στις γειτονιές όλων των οικισμών και των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Πέλλας θα αναβιώσει το τοπικό παραδοσιακό έθιμο «Κόλιντα 2012».
- Την παραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Παραμυθούπολη, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, θα ακουστούν «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από όλη την Ελλάδα».
Υπενθυμίζουμε ότι από 1 Δεκεμβρίου 2012 ο δήμος Πέλλας έχει μεταμορφώσει τον πεζόδρομο και το Πολύκεντρο Γιαννιτσών και φιλοξενεί ένα παραμυθένιο χωριό, την Παραμυθούπολη, όπου μπορούν όλοι να πλάσουν τα χριστουγεννιάτικα όνειρά τους στο σπίτι του Αι Βασίλη και να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, να συμμετάσχουν στα δημιουργικά εργαστήρια, σε παιχνίδια με δράση κ.α.
Η Παραμυθούπολη θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013.
πηγή: http://giannitsanews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου