"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσοι θα είναι από τα Γιαννιτσά;


Μαζικά οι έλληνες μεταναστεύουν στην Αυστραλία!

Για τις ενημερωτικές ημερίδες που οργανώνει το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης στην Αθήνα προκειμένου να
προσελκύσει εξειδικευμένους εργαζόμενους, κάτι που θα γίνει στις 8 και 9 Οκτωβρίου, πιθανότατα να έχετε ακούσει. 
Ίσως επίσης να ξέρετε ότι πέρσι είχαν υποβληθεί συνολικά...
 
42 αιτήσεις από την Ελλάδα και μόνο 14 απ' αυτές έγιναν δεκτές στη συγκεκριμένη κατηγορία. 
Ξέρετε τώρα πόσοι Έλληνες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος στις ημερίδες του μεθεπόμενου Σαββατοκύριακου; 

Ούτε λίγο ούτε πολύ 12.000 (και οι αιτήσεις συμμετοχής συνεχίζονται, οπότε ο αριθμός πιθανότατα θα ανέβει κι άλλο). 

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης, πολλοί απ' αυτούς θα "κοπούν" και δεν θα πάρουν πρόσκληση για τις ημερίδες, επειδή δεν πληρούν τις προδιαγραφές.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στη διημερίδα δεν εγγυάται την επακόλουθη έγκριση βίζας, ενώ αντιστοίχως αν κάποιος ενδιαφερόμενος δεν λάβει πρόσκληση συμμετοχής, δεν συνεπάγεται ότι δεν διαθέτει την κατάλληλη ειδικότητα και τα προσόντα για να υποβάλει αίτηση μετανάστευσης. 

Όπως διευκρινίζεται, οι δυνατότητες μετανάστευσης είναι οι ίδιες τόσο για όσους θα συμμετάσχουν στη διημερίδα, όσο και για τους μελλοντικούς υποψήφιους μετανάστες από την Ελλάδα, καθώς και από άλλες χώρες. 

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των Ελλήνων είναι πάντως εντυπωσιακή όχι μόνο συγκριτικά με την μικρή σχετικά συμμετοχή που είχε παρατηρηθεί την περσινή χρονιά σε σχέση με την φετινή, αλλά και επειδή το 2010 η Αυστραλία είχε δεχθεί συνολικά 130.843 αιτήσεις από προσοντούχους όλου του κόσμου για να μεταναστεύσουν στη χώρα. 

Η κρίση στην χώρα μας φαίνεται ότι δημιουργεί νέα μεγάλα ρεύματα μετανάστευσης, όπως συνέβη στα μέσα του προηγούμενου αιώνα...
 
πηγή:Η Πέλλα Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου