"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Εικόνα ντροπής στο 1ο Λύκειο Γιαννιτσών. Ανικανότητα η αδιαφορία του υπευθύνου αντιδημάρχου;

Όταν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο έγινε αναφορά στα προβλήματα των σχολικών μονάδων του δήμου Πέλλας και ειδικότερα αυτών που βρίσκονται στην πόλη των Γιαννιτσών τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας διαβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και ότι στον Αγιασμό όλα θα ήταν έτοιμα στην ώρα τους. Δεν ξέρω αν η εικόνα που παρουσίαζε σήμερα το πρωί το ο Λύκειο Γιαννιτσών μια από τις πιο κεντρικές και σημαντικές σχολικές μονάδες της πόλης, ικανοποίησε το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο αλλά δεν μας αφορά καθόλου η αισθητική τους. Αντίθετα αυτό που μας αφορά είναι τα παιδιά μας να φοιτούν σε χώρους καθαρούς και φιλικούς κάτι που δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει με το συγκεκριμένο σχολείο.... Οι δικαιολογίες ότι το υπουργείο δεν έστειλε λεφτά είναι για τους αφελείς γιατί ένας σοβαρός δήμος βάζει τις προτεραιότητες του, κάνει τον προγραμματισμό του και υλοποιεί το πρόγραμμα του ανάλογα. Προφανώς στο δήμο Πέλλας προτεραιότητα είναι τα πανηγύρια, οι χοροί, οι απονομές και τα σουβλάκια και όχι η κατάσταση στα σχολεία.
Ντροπή είναι η μόνο λέξη που αρμόζει στην εικόνα που αντίκρισαν σήμερα μαθητές και καθηγητές!!!
Ανάρτηση από loudias.blogspot.com
Να συμπληρώσω ότι και οι γονείς ντράπηκαν γιατί και αυτοί αντίκρυσαν την απαράδεκτη εικόνα του σχολείου και ίσως ντράπηκαν και περισσότερο γιατί μάλλον τα παιδιά τους κατάντησαν το συγκεκριμένο σχολείο έτσι...(Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας ξεκινά απο την οικογένεια) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου