"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Περί τα εν δήμω Πέλλας…

  

altΣτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας το βράδυ της 30ης Ιουλίου 2012 υπήρξε μια σχετική ένταση. Η μείζων αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο αρχηγός της κ. Νίκος Παπανικολάου θυμήθηκε πως θα πρέπει να τυγχάνει της συμπαράστασης του δημοτικού συμβουλίου ο κάθε δημοτικός υπάλληλος και ισχυρίστηκε πως η στήριξη συγκεκριμένης μηχανικού δημοτικής υπαλλήλου από το Δήμαρχο δεν ήταν επαρκής.
Δε χωράει αμφιβολία για το ότι οι εργαζόμενοι στο δήμο θα πρέπει να έχουν τη στήριξή μας και το σεβασμό μας. Όπως κι όλοι οι άνθρωποι βέβαια. Όμως είναι λίγο όψιμη η αλλαγή στάσης από τη μείζονα αντιπολίτευση. Την προηγούμενη χρονιά είδαμε τη μακρά αντιπαράθεση του κ. Παπανικολάου με τους εργαζόμενους γύρω από το θέμα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών. Τα σενάρια ήταν λειτουργία του ΧΥΤΑ με προσωπικό του Δήμου ή παραχώρηση της λειτουργίας σε εργολάβο. Προφανώς κάποιος θα υποστήριζε ή τη μία ή την άλλη λύση. Ο γράφων είχε την άποψη ότι ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει μόνος του το έργο με δικούς του υπαλλήλους που εννοείται ότι θα σέβονται την εργασία τους. Ο κ. Παπανικολάου λοιπόν στο Συμβούλιο της 5ης Σεπτεμβρίου 2011 κατηγόρησε τον γράφοντα πως οι απόψεις του ταυτίζονται με εκείνες των υπαλλήλων! Τι Κατηγορία! Τότε λοιπόν για την αντιπολίτευση του Δήμου Πέλλας φαίνεται πως ήταν κάτι σαν θανάσιμο αμάρτημα ακόμη και το να εκφράσει κανείς σε κάποιο θέμα απόψεις όμοιες με εκείνες των εργαζομένων. Απίστευτες θέσεις περί σεβασμού των εργαζομένων, αλλά και περί ελευθερίας έκφρασης! Πολλώ δε μάλλον, όταν επρόκειτο για τη δυνατότητα έκφρασης γνώμης σε ένα θέμα της ειδικότητάς του, από ένα Χημικό Mηχανικό με διεθνή μάλιστα αναγνώριση λόγω του επιστημονικού του έργου.
Όμως το θέμα της πρόσφατης παρέμβασης της αντιπολίτευσης είχει να κάνει με την επίβλεψη της εκτέλεση των έργων. Οπότε ενδιαφέρον έχει και το θέμα της επίβλεψης της κατασκευής του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών επί Δημαρχίας Παπανικολάου, αφού αυτό ήταν τότε το σημαντικότερο έργο. Όταν λοιπόν είχε ξεκινήσει η κατασκευή είχε οριστεί μια ομάδα από τρεις επιβλέποντες μηχανικούς του Δήμου Γιαννιτσών: έναν πολιτικό μηχανικό-συντονιστή της ομάδας επίβλεψης, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό και ένα τοπογράφο. Το έργο σταμάτησε για ένα διάστημα να κατασκευάζεται λόγω μιας καταγγελίας. Όταν ξανάρχισε, έγινε πάλι ορισμός των μηχανικών που θα επέβλεπαν. Τότε ορίστηκαν και πάλι οι δύο από τους τρεις που ήταν και πριν. Δύο μόνο επιβλέποντες πλέον. Περιέργως αποκλείστηκε ο συντονιστής, δηλαδή ο πολιτικός μηχανικός που θα μπορούσε να κάνει την πιο ουσιαστική επίβλεψη σε ένα έργο κατά βάση πολιτικού μηχανικού.
Αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν. Μακάρι οι κύριοι της αντιπολίτευσης να αναθεώρησαν πραγματικά τις απόψεις τους. Μακάρι αυτή η διάθεσή τους για στήριξη των δημοτικών υπαλλήλων να μην αποδειχθεί αποτέλεσμα πολιτικής εκμετάλλευσης ενός συγκεκριμένου γεγονότος, αλλά απόρρεια μιας ειλικρινούς πεποίθησης. Είδομεν…
Γιώργος Παπαγεωργίου Χημικός Μηχανικός MSc, PhD
Επιστημονικός Συνεργάτης ΑΠΘ
Δημοτικός Συμβούλος Πέλλας
πηγή: http://www.karatzova.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου