"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Προκαλούν οι ανιστόριτοι



Με το αρχικό "ΜΚ" οι πινακίδες στα Σκόπια

Από την Παρασκευή ξεκίνησε η διάθεση των νέων πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων στα Σκόπια. Πλέον φέρουν την ένδειξη "ΜΚ".Οι νέες πινακίδες διατίθενται για τα οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά.Όσον αφορά στους κατόχους οχημάτων που φέρουν τις υπάρχουσες πινακίδες δεν υποχρεούνται να τις αντικαταστήσουν.

Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα οι πινακίδες κυκλοφορίες των οχημάτων στην ΠΓΔΜ δεν είχαν την ένδειξη "ΜΚ".

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, κατά την παρουσίαση των νέων πινακίδων, πριν μερικές ημέρες, είχε αναφέρει ότι αυτές εκδίδονται βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων και παρέχουν μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες.

Εδώ όμως ανακύπτει και άλλο θέμα, στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα η εφημερίδα Βεστ, η οποία και έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα.

"Η Ελλάδα πρέπει να επιτρέπει είσοδο οχημάτων με ΜΚ, αλλά μπορεί να βάζει αυτοκόλλητο FYRΟM", γράφει στον τίτλο της.

Εν ολίγοις, αυτό που δημιουργείται είναι το ότι η χώρα μας θα βρεθεί σε μία περίεργη θέση, καθώς ακόμα και εάν τοποθετεί το αυτοκόλλητο με την ένδειξη FYROM, τα οχήματά της, λογικά τουλάχιστον, θα κυκλοφορούν με την ένδειξη ΜΚ, ήτοι Μακεδονία.

Η εφημερίδα λοιπόν τονίζει ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ που έχουν αυτοκίνητο με νέου τύπου πινακίδες θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς πρόβλημα, αλλά οι ελληνικές συνοριακές αρχές, βάσει του Μνημονίου Εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, θα μπορούν να επικολλούν αυτοκόλλητο στο οποίο θα αναγράφεται η λέξη FYROM, επί της ένδειξης ΜΚ".
πηγή: http://planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου