"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Φλεβάρης και η Αννούλα του Χιονιά έδωσε 4 000.000 εκ € για φωτοτυπίες...



 Χωρίς βιβλία ακόμη τα παιδιά μας !
Ερασιτέχνες και μαθητευόμενοι μάγοι στην πλάτη των παιδιών μας !
Δεν έχει τέλος το σίριαλ με τις φωτοτυπίες και τα διδακτικά βιβλία που θα έπρεπε -σύμφωνα πάντα με τις δεσμεύσεις της υπουργού Παιδείας- να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, τρεις μήνες αργότερα και ενώ το σχολικό έτος έχει φτάσει στη μέση, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καταγγέλλουν ότι σε πολλά γυμνάσια και λύκεια οι μαθητές εξακολουθούν να μην έχουν λάβει όλα τα εγχειρίδια. Κι ενώ το υπουργείο Παιδείας τηρούσε σιγήν ιχθύος για το θέμα, μια απόφαση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) έρχεται να επιβεβαιώσει όσα υποστηρίζουν τα συνδικαλιστικά όργανα δασκάλων και καθηγητών.

Με την εν λόγω απόφαση εγκρίνεται η ανάθεση συμπληρωματικών εργασιών, χωρίς την προκήρυξη νέου διαγωνισμού, στις ιδιωτικές εταιρίες που ανέλαβαν εξαρχής το έργο της εκτύπωσης φωτοτυπιών και βιβλιοδεσίας. Το συνολικό κόστος, όπως προβλέπεται στο έγγραφο που υπέγραψε η διοίκηση του οργανισμού, ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 289.606 ευρώ, στο οποίο πρέπει να προστεθεί και ΦΠΑ 6,5%. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι από την έναρξη του σχολικού έτους έως και σήμερα σπαταλήθηκαν περισσότερα από 4.000.000 ευρώ για να καλύψει το υπουργείο Παιδείας το φιάσκο με τα σχολικά βιβλία. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΕΔΒ επρόκειτο να καταργηθεί από τον Δεκέμβριο, ωστόσο παρατάθηκε η λειτουργιά του έως τα τέλη Μαρτίου επειδή ακριβώς υπήρχαν σημαντικές εκκρεμότητες με την παράδοση των βιβλίων στους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου