"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Απρόσκοπτη Λειτουργία των Νοσοκομείων Έδεσσας & Γιαννιτσών

alt
Mε αφορμή σειρά δημοσιευμάτων για υποβάθμιση ή κλείσιμο των Νοσοκομείων μας ή κλινικών τους στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο είτε ανώνυμων είτε επώνυμων και μάλιστα από φορείς, όπως η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ), σας ενημερώνουμε επίσημα ότι:

O Διοικητής και η Διοίκηση των δύο Νοσοκομείων δε συμμερίζεται την κινδυνολογία που διαχέεται για υποβάθμιση ή κλείσιμο των Νοσοκομείων ή κλινικών τους και επισημαίνει ότι τέτοιου είδους απόψεις είναι εναντίον των δομών υγείας μας, των εργαζομένων σε αυτές και επιζήμιες για αυτά.
Σας υπενθυμίζουμε ότι παρά τα δημοσιεύματα, τα Νοσοκομεία μας συνεχίζουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους και έμπρακτα καθημερινά διαψεύδουν τέτοιου είδους φήμες με τη λειτουργία τους. Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις δομές υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, κατά την ανεπίσημη επίσκεψη του στις 27.4.2012 και σε συνέντευξη του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.
Σας επισημαίνουμε ότι από τους πρώτους στόχους της Διοίκησης μας, όπως έχει τονισθεί σε όλα τα στελέχη και το προσωπικό των Νοσοκομείων μας ήταν η διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των Νοσοκομείων μας και η αύξηση της αποδοτικότητας τους μέσω της αύξησης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Για την αύξηση της αποδοτικότητας τους έχει ζητηθεί η συνεργασία όλου του προσωπικού και ειδικά των ιατρών, προκειμένου να αυξήσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.  Για την οικονομική βιωσιμότητα των Νοσοκομείων σας ενημερώνουμε ότι ήδη από τις 31.12.2011 και τα δύο Νοσοκομεία μας έχουν απαιτήσεις που υπερβαίνουν τις υποχρεώσεις τους, καθιστώντας τα πλέον οικονομικά πλεονασματικά. Συγκεκριμένα στις 31.12.2011 το Γ.Ν Έδεσσας είχε απαιτήσεις 7.444.922,58 Ευρώ και υποχρεώσεις 6.164.192,70 Ευρώ, ενώ το ΓΝ Γιαννιτσών είχε απαιτήσεις 7.255.125,62 Ευρώ και υποχρεώσεις 3.164.820,12 Ευρώ. Παρά τη σημαντική καθυστέρηση αποπληρωμής των υποχρεώσεων στα Νοσοκομεία μας από τους ασφαλιστικούς φορείς, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, που δυσχεραίνουν την ταμειακή μας ρευστότητα αυτά συνεχίζουν τη λειτουργία τους με πληρωμές των υποχρεώσεων τους και για τις προμήθειες υλικών, με καθημερινή παρακολούθηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων ροής προμηθειών. Είναι ενδεικτικό ότι και στα δύο Νοσοκομεία μας, δεν υπήρχε καμία επίπτωση από τη δέσμευση των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αφού αυτά προβαίνουν σε συνεχείς πληρωμές.
Για τη διασύνδεση των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών σας ενημερώνουμε ότι σε αυτά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία μείωση των ανεπτυγμένων κλινών τους και λειτουργούν υπό οικονομική και νομική αυτοτέλεια, ενώ από 1.1.2013 τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία θα έχουν κοινή οικονομική και νομική μορφή με κοινό προϋπολογισμό και κοινές προμήθειες, ενώ ήδη το μεγαλύτερο μέρος των προμηθειών τους διενεργείται με κοινούς διαγωνισμούς και έχουν αναπτυχθεί κοινές διαδικασίες λειτουργίας. Για τις ελλείψεις σε προσωπικό σας ενημερώνουμε ότι αυτές έχουν καταγραφεί και αντιμετωπίζονται για κάλυψη των άμεσων επιτακτικών μας αναγκών, αλλά και με στοχευμένες δράσεις, ώστε να εξασφαλισθεί επάρκεια του, όπως προκήρυξη όλων των θέσεων που έχουν κενωθεί, προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και άλλους τρόπους ενίσχυσης με προσωπικό, όπως τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Παρόμοιες στοχευμένες δράσεις υπάρχουν για τον ιατροτεχνολογικό και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό των Νοσοκομείων, που η πορεία υλοποίησης του παρακολουθείται από το Διοικητή και σχετικές διακηρύξεις των διαγωνισμών τους υπάρχουν ήδη δημοσιευμένες στον τοπικό τύπο.
Τέλος σας τονίζουμε τη δέσμευση της Διοίκησης με την καθημερινή παρουσία και εργασία αλλά και τα αποτελέσματα της και τα πεπραγμένα της, που θα κοινοποιηθούν δημόσια και είναι στη διάθεση κάθε πολίτη, για την απρόσκοπτη, ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων της ΠΕ Πέλλας, προς εξυπηρέτηση των κατοίκων της αλλά και κατοίκων όμορων περιοχών.                                                                                     
Ο Δ Ι Ο Ι Κ Η Τ Η Σ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΥ
πηγή: http://www.karatzova.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου