1. Η γλώσσα “προδίδει”
Εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα (και φυσικά το DNA), οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιούσαν τη γλώσσα για να μάθουν ποιος κρύβεται πίσω από κάποια παρανομία. Και αυτό γιατί η γλώσσα του κάθε ανθρώπου έχει μοναδικό αποτύπωμα.
2. Δεν αλλάζουν δέρμα μόνο τα ζώα
Περί τα 600.000 σωματίδια δέρματος κάθε μία ώρα χάνει ο άνθρωπος, δηλαδή 600 γραμμάρια το χρόνο. Μέχρι τα 70 μας έχουμε χάσει (και αναπληρώσει) 47 κιλά δέρματος.
3. Τα μωρά έχουν περισσότερα οστά
Κι όμως. Ένας ενήλικας έχει λιγότερα κόκκαλα από ένα μωρό. Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος ξεκινά να ζει με 350 οστά σε όλο του το σώμα, όμως όσο μεγαλώνει τα οστά ενώνονται μεταξύ τους και καταλήγουμε να έχουμε μόλις 206.
4. “Με γειά” το στομάχι
Η ανανέωση είναι βασικό στοιχείο του ανθρώπινου σώματος, και το στομάχι δεν τη γλυτώνει καθώς φαίνεται. Κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες λοιπόν, αποκτούμε ένα ολοκαίνουριο στομάχι, για την ακρίβεια μια νέα βλεννογόνο του στομαχιού, αφού τα οξέα που χρησιμοποιούνται για τη χώνευση του φαγητού, τελικά χωνεύουν και το ίδιο το στομάχι μας.
5. Η μύτη έχει μνήμη – ελέφαντα
Μπορεί η αίσθηση της μυρωδιάς να μην είναι τόσο ανεπτυγμένη στον άνθρωπο όσο σε άλλα ζώα, αλλά η μύτη μας μπορεί να θυμηθεί ως και 50.000 διαφορετικές μυρωδιές.
6. Ακατάλληλο για αρρωστοφοβικούς
Το ανθρώπινο σώμα, για την ακρίβεια κάθε 2,5 τετραγωνικά εκατοστά του σώματος περιέχει πάνω από 32 εκατομμύρια βακτήρια. Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι ακίνδυνη.
7. Οι ξανθιές έχουν τα περισσότερα μαλλιά
Όχι δεν είναι ανέκδοτο και φυσικά μιλάμε για φυσικές ξανθιές. Το χρώμα των μαλλιών βοηθά στο να καταλάβουμε αν κάποιος έχει πολύ μαλλί ή όχι. Τις περισσότερες τρίχες λοιπόν έχουν οι ξανθιές με μέσο όρο τις 146.000, ενώ ακολουθούν οι μαυρομάλλες με 110.000 τρίχες και οι καστανές με 100.000 τρίχες. Τελευταίες και καταϊδρωμένες οι κοκκινομάλλες που καλό θα είναι να αποταθούν σε προγράμματα αποκατάστασης μαλλιών, γιατί έχουν μόνο 86.000 τρίχες.
8. Το μωρό – κεφάλας
Έχετε παρατηρήσει ότι τα μωρά δεν μπορούν να κρατήσουν όρθιο το κεφάλι τους; Ε, αυτό συμβαίνει γιατί το κεφάλι στη βρεφική ηλικία καταλαμβάνει το 3/8 του συνολικού βάρους. Όταν γίνει ενήλικας, τότε το κεφάλι ζυγίζει μόλις το 1/8.
9. Αίμα, ο μακρινός ταξιδιώτης
Το αίμα διανύει τεράστιες αποστάσεις μέσα στο σώμα μας. Και αυτό γιατί υπάρχουν πάνω από 96 χιλιόμετρα αιμοφόρων αγγείων εκεί μέσα, με την καρδιά να αντλεί 7.500 λίτρα αίμα από αυτά τα αγγεία.
10. Το φτέρνισμα – Σουμάχερ
Ο αέρας που εκπέμπεται από το ανθρώπινο φτέρνισμα φτάνει ως τα 160 χιλιόμετρα την ώρα. Να ένας καλός λόγος να βάζετε το χέρι σας μπροστά όταν σας έρθει κάποια στιγμή να φτερνιστείτε.
πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου