"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις μαθητών στα Σχολεία

 

alt Πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων σε μαθητές σχολείων, εξήγγειλε ο υφ. Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου Δωρεάν ιατρικές εξετάσειςθα έχουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία τους από τον επόμενο μήνα.
Υπογράφηκε σήμερα σχετική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του προεδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Προαγωγής Υγείας, δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. Σύμφωνα με το πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπονται διαγνωστικές εξετάσεις των μαθητών σε τομείς όπως τα καρδιολογικά, τα οφθαλμολογικά, τα οδοντιατρικά, τα ορθοπαιδικά κ.λπ. Γιατροί του Δικτύου, αλλά και όλα τα απαραίτητα μηχανήματα θα πηγαίνουν στα σχολεία σε μέρες και ώρες που θα έχουν προσυμφωνηθεί, προκειμένου να υποβληθούν οι μαθητές στις σχετικές διαγνωστικές εξετάσεις.
Όπως είπε ο υφυπουργός, η μία πλευρά της πρωτοβουλίας θα είναι οι διαγνωστικές εξετάσεις, η δεύτερη θα είναι το σημαντικό κεφάλαιο της πρόληψης και η τρίτη η ενημέρωση των μαθητών με μια σειρά φυλλαδίων και εντύπου υλικού με χρήσιμες πληροφορίες, που θα περιλαμβάνουν ακόμη και κανόνες διατροφής, ενώ θα ενημερώνονται οι μαθητέςκαι για τις πρώτες βοήθειες.
Να σημειωθεί ότι -όπως τόνισε ο υφυπουργός- η συνεργασία με τους γονείς θα είναι απολύτως απαραίτητη, καθώς οι εξετάσεις θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με αυτούς, ενώ το ίδιο θα ισχύει και όσον αφορά την έκδοση της «καρτέλας» του μαθητή που θα είναι «καρτέλα υγείας».
πηγή: http://www.karatzova.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου