"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Γιαννιτσών για την συμμετοχή τους στην απεργία


Οι εργαζόμενοι α΄βάθμιων σωματείων συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Δημαρχείο Πέλλας όπου συμμετείχαμε σε απεργιακή συγκέντρωση σε απάντηση όσων συνεχίζουν την συρρίκνωση των εισοδημάτων και την συνεχή εξαθλίωση όλο και περισσότερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Στην εκδήλωση έγινε χαιρετισμός από εκπροσώπους του δικηγορικού Συλλόγου, της Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας, του συλλόγου εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ και του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΟΠΠΥ. Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του συλλόγου μας...
και πορεία όλων των παρευρισκόμενων. Η πορεία μας συναντήθηκε με τις υπόλοιπες απεργιακές συγκεντρώσεις στο πρωτοδικείο και στην πλατεία ΕΠΟΝ. Από εκπροσώπους επιδόθηκε ψήφισμα στα βουλευτικά γραφεία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ειδικότερα χαιρετίζει την μαζική συμμέτοχη των υπαλλήλων Δήμου και δημοτικών επιχειρήσεων στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συμμετοχή στην απεργία και ο δυναμισμός ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικός και ελπιδοφόρος. Συγκεκριμένα στα Γιαννιτσά δεν βγήκε κανένα απορριμματοφόρο και δεν λειτούργησαν οι βασικές κεντρικές υπηρεσίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ουσιαστικά δεν λειτούργησαν (με κανέναν ή έναν υπάλληλο) το οικονομικό, το δημοτολόγιο, το ληξιαρχείο, η δημοτική αστυνομία, η πολεοδομία το ΚΕΠ και υπολειτούργησαν με προβλήματα οι υπόλοιπες.
Αυτός ο αγώνας είναι συνευθήνη κάθε εργαζόμενου, ελεύθερου επαγγελματία ή άνεργου,  μας αφορά όλους. Είναι ένας αγώνας που θα καθορίσει τι κοινωνία θα έχουμε αύριο. Αυτός θα καθορίσει αν θα έχουμε μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, δημόσιες επιχειρήσεις και θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.
το ΔΣ του συλλόγου  
πηγή: http://pelladothe.blogspot.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου