"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Έχουν κατατεθεί 600 δις. δολάρια για την εξαγορά του ελληνικού χρέους;να ξεκαθαρίσει το «τοπίο»

  

wiping-away-debt.jpg svisimo 620x310 1Περίεργη εξέλιξη για την οποία δεν κάνουν δηλώσεις τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, έχει η υπόθεση των ομογενών και συγκεκριμένα της Πρωτοβουλίας "End National Debt" (Τέλος στο εθνικό χρέος),
με τον πρόεδρό της να επιμένει ότι έχουν κατατεθεί 600 δις. δολάρια για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους. Μάλιστα, καθώς η κυβέρνηση και τα κόμματα που μπορούν να έχουν επαρκέστερη πληροφόρηση δεν εξηγούν στον ελληνικό λαό το πώς βλέπουν την πρωτοβουλία αυτή ή τι κρύβεται πίσω από τις προϋποθέσεις που θέτει, το θέμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο. Ιδιαιτέρως δε, καθώς η Πρωτοβουλία αυτή που εμφανίζεται ως Πρωτοβουλία των ομογενών στο εξωτερικό, ζητά την ανατροπή του πολιτικού συστήματος, την ψήφιση από τη Βουλή νόμου με τον οποίο η επόμενη βουλή θα είναι Συντακτική, δηλαδή θα προβεί στην αλλαγή του Συντάγματος, αμέσως μετά θα πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, προκειμένου να διατεθούν 600 δις. ευρώ για την εξαγορά του ελληνικού χρέους! Και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτουμε παρακάτω, μπορεί να προκαλέσουν εάν δεν δοθούν τώρα πειστικές απαντήσεις, μέχρι και πολιτική εκτροπή!...
Συγκεκριμένα:
Σε συνέντευξή του στο Tv Creta ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας "End National Debt" Μανώλης Λαμπάκης, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης, πώς στις 14 Οκτωβρίου η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρώσει χρέος 31,5 δις. σε ιδιώτη και εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της αυτή, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία. Προκειμένου να μη συμβεί αυτό, θα παρέμβει η Πρωτοβουλίας "End National Debt" και θα πληρώσει η ίδια το ποσό του χρέους, αποτρέποντας τη χρεοκοπία της Ελλάδας!
Υπάρχουν πολλά και σοβαρά «θολά» σημεία της παρέμβασης της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας και από τον πιο καλόπιστο παρατηρητή:
Σύμφωνα με αυτά που δήλωσε στη νέα του συνέντευξη ο κ. Λαμπάκης, έχουν κατατεθεί ήδη σε δύο τράπεζες του Καναδά, αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές σε όλο τον κόσμο. Επειδή όμως, όπως είπε, ο πρώτος όρος του Μνημονίου είναι ότι μόνο η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει το χρέος της προς τους δανειστές ΕΚΤ, ΔΝΤ,Ε.Ε, το κονσόρτιουμ που κατέθεσε στις καναδικές τράπεζες τα χρήματα, πρέπει να πάρει την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης ότι μεταβιβάζει το χρέος της στην "End National Debt" για να το αποπληρώσει η ίδια τους δανειστές της τρόικας . «Δεν είπαμε για εξαγορά, αλλά να δεχθεί το ελληνικό κράτος ότι αλλάζει ο δανειστής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης. Διευκρίνισε, ότι αντιθέτως, για τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατακρατούν ιδιώτες διεθνώς, δεν χρειάζεται έγκριση η Πρωτοβουλία για να τα αποπληρώσει, όπως προτίθεται να κάνει στην περίπτωση των ομολόγων που λήγουν στις 14 Οκτωβρίου.
Στο μείζον ερώτημα για τους όρους που θέτει το συγκεκριμένο «κονσόρτιουμ» προκειμένου να δώσει την εντολή στις δύο καναδικές τράπεζες να αποδεσμεύσουν τα 600 δις. τα πράγματα είναι ιδιαίτερα μπερδεμένα. Και αυτό, διότι ο κ. Λαμπάκης επικαλείται την υπαρκτή εχθρότητα του λαού προς το υπάρχον πολιτικό σύστημα, όπως προκύπτει από «εσωτερική του δημοσκόπηση», προκειμένου να υποστηρίξει ότι το 90% των πολιτών δεν θέλει να δοθούν στη κυβέρνηση τα χρήματα ...«χωρίς εγγυήσεις». Χρησιμοποιώντας δε εκφράσεις όπως «βάλουμε ενάντια στους επικυρίαρχους δανειστές» και «προσπαθούμε να ανατρέψουμε ένα καθεστώς 300 χρόνων» (!) προκειμένου «το χρέος να περάσει σε ελληνικά χέρια», ζητά ως αντάλλαγμα να μεταβληθούν οι συγκεκριμένοι Έλληνες δανειστές, σε ρυθμιστές του πολιτικού συστήματος!
Ζητά αλλαγή του Συντάγματος, «διότι ο παρόν Σύνταγμα δεν εκπροσωπεί το λαό» , που πρέπει «να αποφασίσει μετά μόνος του» , αλλά για τις συνταγματικές αλλαγές είπε μόνο το εξαιρετικά παραπλανητικό «οι συνταγματολόγοι ας αποφασίσουν» ! Πάντως, είναι όρος τους να μη γίνει «υπό την εποπτεία του παρόντος πολιτικού συστήματος»! Με άλλα λόγια, η Ελλάδα δεν θα χρωστά σε ξένους δανειστές, αλλά σε Έλληνες που θα φτιάξουν νέο Σύνταγμα στο 'μέτρα' τους και θα δημιουργήσουν άλλο τρόπο εκπροσώπησης των Ελλήνων στη Βουλή, άγνωστο ποιο.
Για το χρέος της Κύπρου
Ο κ. Λαμπάκης εμφανίστηκε ως διεθνής διαπραγματευτής κύρους. Ανακοίνωσε στην ίδια συνέντευξη, ότι κατατέθηκαν 50 δις. δολάρια για την εξαγορά του χρέους της Κύπρου και ότι η Πρωτοβουλία του συνομιλεί με την Κυπριακή κυβέρνηση. Διευκρίνισε ότι επειδή η Κύπρος δεν έχει υπογράψει Μνημόνιο, 8μελής αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε και συνομίλησε επισήμως με την Κυπριακή κυβέρνηση και οι όροι της πρότασή της ήταν τόσο ευνοϊκοί, ώστε «είναι αδύνατον να μη γίνουν δεκτοί». Μάλιστα επιχείρησε να στοιχειοθετήσει ότι οι «επικυρίαρχοι δανειστές» έχουν τόσο θορυβηθεί ώστε λίγε ώρες μετά την άφιξή τους στην Κύπρο κατέφθασε εσπευσμένα και η επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ και το ΔΝΤ ήδη πρόσφερε άλλα 10 δις. για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, με εγγύηση της GPMorgan, ενώ η Ρωσία κατέθεσε και αυτή από την πλευρά της προσφορά για χρηματοδότηση, μόλις με 1% επιτόκιο. Ο ίδιος βεβαίως πρόσθεσε ότι οι επικυρίαρχοι προσπαθούν να απαξιώσουν την προσφορά της Πρωτοβουλίας ενσπείροντας το «μικρόβιο» της αμφιβολίας στον σημερινό κυπριακό Τύπο ότι δεν είναι σοβαροί οι εκπρόσωποί της «αλλά ποτέ δεν είπαν ότι δεν έχουμε τα λεφτά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης.
Επειδή όμως ο ελληνικός λαός βρίσκεται ήδη με το κεφάλι στη λαιμητόμο και δηλώσεις Ελλήνων όπως αυτές του κ. Λαμπάκη ότι θα μπορούσαν να τους απαλλάξουν από τους όρους του Μνημονίου, μπορούν να προκαλέσουν από μειδίαμα μέχρι ...κοινοβουλευτική εκτροπή, ας ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ή έστω ας βρεθεί ένα κόμμα που να τοποθετηθεί σοβαρά και με στοιχεία για την υπόθεση. Σε ποια «χέρια ομογενών» βρίσκονται τα 600 δις, τι είδους ανταλλάγματα ζητούν, τι συνταγματικές αλλαγές απαιτούν; Τώρα! Γιατί στη μία περίπτωση που υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους και αποπληρώσουν στις 14 Οκτωβρίου τα ομόλογα αποτρέποντας τη χρεοκοπία της χώρα, θα έχουν... ρίξει την κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα και τον κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα, με «αντίτιμο» 31,5 δις. δολάρια!...
πηγή: http://www.logospellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου