"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Δολοφονούν τώρα και τη Γλώσσα μας

  

dolofonounglwssaΝΤΡΟΠΗ – ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΙΑ γι' αυτό το δολοφονικό κτύπημα και εθνικό ολίσθημα που πάνε να κάνουν ορισμένοι δύσκαμπτοι χρυσοκάνθαροι
και μύκητες της πολιτικής εξουσίας. Πρόκειται περί οργανωμένου σκοτεινού σχεδίου προμελετημένο για την υποβάθμιση της γλωσσικής μας ταυτότητας και του Ελληνικού πολιτισμού μας. Είναι μια προσπάθεια «υποταγής» ισοπεδωτικής ορμής της παγκοσμιοποιημένης τάξης πραγμάτων μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να εκτοπισθούν όλες οι γλώσσες των κρατών – μελών σε μια ή δύο το πολύ γλώσσες επικοινωνίας.
Το σκεπτικό τους είναι η κατάργηση της Ιστορίας των λαών, του πολιτισμού τους, των παραδόσεων τους, της ταυτότητας, των αρχών και των αξιών τους, καθώς και των ηθών και των εθίμων τους, που αποτυπώνονται και διασφαλίζονται μέσα από τις εθνικές τους γλώσσες.
Κάνεις δεν ξεχνά τα λόγια του τότε υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσιγκερ το 1994 όταν έλεγε σε προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου στην Ουάσιγκτον ότι: «Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες, τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και Ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα να αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει . . .»
Αυτά ήταν τα λόγια και τα σχέδια του, που επιτέλους βρήκε «εργολάβους» των σκοτεινών δυνάμεων για να αρχίσουν το έργο του. Πάντα μέσα στην Ελληνική Ιστορία υπήρχαν κατά διαστήματα τέτοιοι «εργολάβοι» σήμερα καταργούν μέσα στην Ελληνική γλώσσα τρία φωνήεντα από τα γνωστά μας επτά το (υ, η και ω) και δημιουργούν ένα δικό τους (ου).
Από δε τα σύμφωνα που ήταν 17 τα κάνουν 15, καταργούν το (ξ και ψ) και δημιούργησαν αυτοί οι σοφοί, τρία νέα, το (γκ, μπ, ντ).
Δηλαδή υπήρχε τόσος μεγάλος λόγος αλλοίωσης της μέχρι τώρα διδασκόμενης γραμματικής που επί τόσα χρόνια διδαχθήκαμε;
Αυτή ήταν η αιτία που θα ανεβάσει το πνευματικό επίπεδο των παιδιών μας ή θα τα προκαλέσει σύγχυση από το θησαυρό της ελληνικής παράδοσης;
Ποιοι είναι αυτοί οι νεκροθάφτες και νεροκουβαλητές ξένων «σκοτεινών» δυνάμεων που βάζουν χέρι αποδυνάμωσης σε ιστορικά, γεωγραφικά και θρησκευτικά μας βιβλία;
Στο βιβλίο αυτό της γραμματικής βρήκα το παρακάτω κείμενο το οποίο είναι άκρως αποκαλυπτικό και γράφει:
«Ίμε ι Ιρίνι κε πιγένο στιν πέμπτι διμοτικού.
Αγαπό πολί το σχολίο μου και ίμε καλι μαθίτρια.
Όταν τελιοσι το σχολίο, θα παμε στο χοριο τις θίας μου.
Μα ιδοπίισε η κσαδερφι μου . . .
Ο κσαδελφός μου ίνε στρατιότις
Κε ο θίος μου πσαρας . . . »
Τα ερωτήματα τα αφήνω στους συνειδητούς και γνήσιους Έλληνες, που θα μπορούσαν να κάνουν σ' αυτούς τους νεκροθάφτες ανθέλληνες. Θεωρώ ότι το θέμα πλέον είναι πολιτικό και ενοχοποιεί όλα τα κόμματα. Εκτός αυτού θα πρέπει να πάρουν θέση ο πρόεδρος της Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός, τα πολιτικά πρόσωπα που αντιπροσωπέυουν τον λαό στη Βουλή, ο υπουργός παιδείας, η Ακαδημία Αθηνών, η εταιρία Ελλήνων Φιλολόγων, η Ένωση Δασκάλων και Καθηγητών και οι σύλλογοι γονέων.
Θα ήταν έγκλημα εσχάτης προδοσίας έναντι αυτού του τεράστιου γλωσσικού θησαυρού με τα αριστουργήματα μέσα στη μακραίωνη Ιστορία του Ελληνικού λόγου (Ομήρου, Αριστοτέλη, Ευριπίδη, Σοφοκλή, Αισχύλου, Αριστοφάνη) και πολλών άλλων να αφήσουμε ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΡΙΑ εσωτερικού και εξωτερικού να την φάνε. Εκτός αυτού θα πρέπει να μάθουν και να γνωρίζουν ότι όσος και να φάνε η μαγεία της ΕΛΛΑΔΟΣ πάντα θα υπάρχει και θα μείνει.
Δημήτριος Σίγκος
πηγή :http://www.logospellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου