"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Κινητοποίηση στα Γιαννιτσά


Το Σάββατο 13 Απριλίου δυνάμεις της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής ΠΑράταξης (Α.Σ.ΠΑ.) Ιδ. Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων του κλαδικού σωματείου Γιαννιτσών, μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε μαζική εξόρμηση στο κεντρικό κατάστημα της Carrefour ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στα Γιαννιτσά, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους του καταστήματος και τους πελάτες με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την συρρίκνωση της εταιρείας.
Η Ελληνική εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ την ίδια στιγμή που κλείνει καταστήματα στη χώρα μας, μειώνει μισθούς και απολύει εργαζόμενους, εξαγοράζει τη μεγαλύτερη αλυσίδα super market στην Αλβανία. Αυτός είναι ο δρόμος ανάπτυξης που ευαγγελίζονται για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, φορτώνοντας τις συνέπειες της κρίσης στις δικές μας πλάτες, οδηγώντας εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση. Όταν κλιμάκιο της Α.Σ.ΠΑ., με επικεφαλής την αντιπρόεδρο και το μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών (ΕΚΓ), εκλεγμένοι με το ΠΑΜΕ, επιχείρησαν να εισέλθουν στο κατάστημα να δώσουν την ανακοίνωση και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, ήρθαν αντιμέτωποι με τον προϊστάμενο του καταστήματος, στέλεχος της εταιρείας, αλλά και την ίδια την πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων του καταστήματος η οποία μάλιστα είναι και μέλος του ΔΣ του ΕΚΓ με την παράταξη της πλειοψηφίας. Ενώ θα περίμενε κανείς η πρόεδρος του σωματείου και μέλος του ΔΣ του ΕΚΓ να διευκολύνει την ενημέρωση των εργαζομένων, τους οποίους “υποτίθεται” ότι εκπροσωπεί, εκείνη χέρι-χέρι με το στέλεχος της εταιρείας, μακρύ χέρι της εργοδοσίας, μπήκαν μπροστά, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μείνουν ανενημέρωτοι από το ΠΑΜΕ και την ΑΣΠΑ. Να λοιπόν γιατί το ΠΑΜΕ και η ΑΣΠΑ δεν μπορούν να έχουν κοινή δράση με αυτού του τύπου τους συνδικαλιστές. Να λοιπόν γιατί καλούμε τους εργαζόμενους σε ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην εργοδοσία και τα συνδικαλιστικά τους τσιράκια. Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να δώσουν απάντηση και με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη του ΠΑΜΕ στην Πλατεία ΕΠΟΝ.
πηγή: http://dhmoths.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου