"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Επίσκεψη 35 Τούρκων Τουριστικών Πρακτόρων & Δημοσιογράφων στο Δήμο Πέλλας (φώτο)


Το Δήμο Πέλλας επισκέφθηκαν την Πέμπτη 18/04/2013 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την Τουρκία ,στο πλαίσιο τετραήμερης περιήγησης τους στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Διδυμότειχου, Πέλλας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Κόνιτσας, που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.
     Τους επισκέπτες υποδέχθηκε στο Μουσείο της Πέλλας ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και συνεργάτες του...
Μετά την ξενάγηση τους στο χώρο του Μουσείου, ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Πέλλας, γεύμα και κατόπιν ξενάγηση στην πόλη και στα Οθωμανικά Μνημεία των Γιαννιτσών.
Συνάντηση με την αντιπροσωπεία  είχε επίσης και ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θ. Καράογλου, ο οποίος έφθασε στα Γιαννιτσά και  παρέθεσε δείπνο προς τιμήν τους.
   Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος τόνισε την προσπάθεια αναστήλωσης και ανάδειξης των Οθωμανικών Μνημείων της περιοχής καθώς και τις περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. Ενημέρωσε τους επισκέπτες για το πλήθος των Ιστορικών  Μνημείων της περιοχής και για τις προσπάθειες που κάνει η Δημοτική Αρχή για την τουριστική προβολή τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ”Ο Δήμος Πέλλας λόγω των σημαντικότατων Ιστορικών του Μνημείων θα έπρεπε να αποτελεί κύριο τουριστικό προορισμό. Η Δημοτική  Αρχή μέσα από συντονισμένες προτάσεις και ενέργειες, στοχεύει σταθερά και συντονισμένα στην ενίσχυση του τουρισμού, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να επιτευχθούν τουριστικές συνεργασίες που θα ωφελήσουν τον τόπο και τους δημότες μας” .
    Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι Τουριστικοί Πράκτορες αφού ευχαρίστησαν για την φιλοξενία, εξέφρασαν το θαυμασμό και το ενδιαφέρον τους για τα μνημεία της περιοχής και δεσμεύθηκαν ότι στο εξής τα Γιαννιτσά θα προτάσσονται στους τουριστικούς προορισμούς της γείτονος χώρας.
  Η αποστολή διανυκτέρευσε σε ξενοδοχεία των Γιαννιτσών και αναχώρησε την Παρασκευή για τον επόμενο προορισμό.
πηγή: http://pelladothe.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου