"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στην παρέλαση ανήμερα της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

  

alt
 κλικ για μεγέθυνση
Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας μας» 

Στη σημερινή παρέλαση ανήμερα της Απελευθέρωσης της πόλης των Γιαννιτσών παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Μαθητές από όλα τα σχολεία της Π.Ε. Πέλλας, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Έφεδροι, Πεζοπόρα τμήματα του Στρατού, υπό τους ήχους της μουσικής της μπάντας του Δήμου Πέλλας έδωσαν τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τους αγωνιστές, απλούς πολίτες, κληρικούς και στρατιώτες που έδωσαν το αίμα τους στη νικηφόρο μάχη των Γιαννιτσών.
Η παρέλαση διεξήχθη υπό το βλέμμα και την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Ακόμη, ήταν παρών βουλευτές της Π.Ε. Πέλλας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών δυνάμεων και θρησκευτικών αρχών, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Μετά το πέρας της παρέλασης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι μία μεγάλη μέρα, μία στιγμή υπερηφάνειας και τιμής στη μνήμη αυτών που θυσίασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα έναν αιώνα πριν, ώστε, σήμερα η Πέλλα και ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία να απολαμβάνει το αγαθό της ελευθερίας. Τιμούμε τους αγωνιστές που οι νίκες τους μας δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας και της εξόδου από τη δύσκολη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η Χώρα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έχουμε διοργανώσει όλο αυτό το διάστημα επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίες ξεκίνησαν από την Έδεσσα, συνεχίστηκαν εχθές και σήμερα στα Γιαννιτσά και συνεχίζονται στην Αλμωπία. Με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε στην επικαιρότητα τους αγώνες των μαχόμενων Ελλήνων , αγώνες που χρειάζονται ιδιαίτερα σήμερα , με σύνεση και κοινωνική συνοχή, που το έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά η Πατρίδα μας».
πηγή:http://www.karatzova.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου