"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Καταπληκτικό το 3ο Αντάμωμα των Λυκείων των Ελληνίδων Γιαννιτσών

Το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών μας ταξίδεψε σε μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική βραδιά,
DSC 0271
σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πέλλας και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Πέλλας, άρτια οργανωμένη αφιερωμένη στα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης των Γιαννιτσών και στα 20 χρόνια του ΛΕΓιαννιτσών. Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών ενθουσιάστηκαν, χειροκρότησαν όσοι παρακολούθησαν το 3Ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ Λυκείων των Ελληνίδων με καλεσμένα ΛΕΚέρκυρας, ΛΕΣερρών, ΛΕΞάνθης. Η πόλη των Γιαννιτσών από την παρέλαση της 20ης Οκτωβρίου πλημμύρισε χρώματα και μουσικές από την Κέρκυρα και την Ξάνθη, ενώ επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας και της Βεργίνας, ενώ όπως είπε η Πρόεδρός του ΛΕΓιαννιτσών και δικηγόρος κ. Δεμερτζίδου Αθανασία για το έργο του ΛΕΓ «Αναζητά μνήμες και αισθήσεις μέσω των τραγουδιών και των χορών της παράδοσής μας. Ακολουθεί ιχνηλατώντας, ιστορίες Ελλήνων, που πέρασαν συμπληγάδες, ρίζωσαν, ξεριζώθηκαν και συνεχώς αναζητούν πατρίδα, ανάμεσα στις στεριές και τις θάλασσες του ιστορικού μας περίγυρου. Ψάχνει ανάμεσα στις διηγήσεις, στα λόγια των τραγουδιών, στις μουσικές και στις κινήσεις των χορών να βρει, να γνωρίσει, να αναγνωρίσει την ουσία, το πρόσωπο, τον κόσμο με ό, τι έχει κερδίσει ή χάσει για να πράξει αυτό που ο όρος «Παράδοση» ορίζει :
DSC 0250Σ'αυτόν τον κόσμο που' μαστε, άλλοι τον είχαν πρώτα
Σ' εμάς τον παραδώκανε κι άλλοι τον καρτερούνε!
Ένα μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα μας, πιστοί στην παράδοση τραγουδάμε και χορεύουμε απόψε για την ελευθερία της ιστορικής πορείας του έθνους μας». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου π. Καλλίνικος Δωράκης, που επαίνεσε την ενεργή δράση του ΛΕΓιαννιτσών στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και στα 100χρόνα της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόρης που έδωσε αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά της στο ΛΕΓ, στην 1η πρόεδρο του ΛΕΓ κ. Σταυρούλα Ζηλίδου και σήμερα του συλλόγου Ελληνίδων Γυναικών στο Reutlingen. Η κ. Ζηλίδου απέδωσε επίσημη πρόσκληση συμμετοχής στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Reutlingen στο ΛΕΓ και στον Δήμαρχο Πέλλας. Παραβρέθηκαν ακόμη η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, η αντιπεριφερειακή σύμβουλος κ. Τσαντάκη-Ζωγράφου Μαρία, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Πέλλας κ. Ερασμία Λούσπα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠέλλας κ. Ασλανίδης Απόστολος, ο αντιδήμαρχος κ. Σικοβάρης Βασίλειος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φάκκας Απόστολος, εκπρόσωποι της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας ΦΙΛΙΠΠΟΣ, της Μικρασιατικής Εστίας, Ευξείνου Λέσχης, Συλλόγου Κρητών Γιαννιτσών Ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ, ΛΕΚέρκυρας, ΛΕΣερρών, ΛΕΞάνθης, ΛΕΒερροίας, ΛΕΓιαννιτσών, πολιτιστικού συλλόγου Αθύρων.
DSC 0401Το Δ.Σ. του ΛΕΓ ευχαριστεί για την συνδιοργάνωση τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάμκο Γρηγόρη, την Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Πέλλας κ. Ερασμία Λούσπα, το ΛΕΒερροίας και τον πολιτιστικό σύλλογο Αθύρων που δάνεισαν τοπικές παραδοσιακές φορεσιές για την άψογη παρουσίαση του ΛΕΓ, τον χοροδιδάσκαλο του ΛΕΓ κ. Κάππα Αθανάσιο που είχε την επιμέλεια της παράστασης, τους χορηγούς της, χωρίς την οικονομική ενίσχυση των οποίων θα ήταν αδύνατη η διοργάνωση του 3ου Ανταμώματος ΛΕΓιαννιτσών, τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών κ. Τσέρκη Κωνσταντίνο που παραχώρησε την χρήση της αίθουσας για την υποδοχή των καλεσμένων Λυκείων των Ελληνίδων από Κέρκυρα και Ξάνθη, τις κυρίες και φίλες του ΛΕΓ που έφτιαξαν εδέσματα για τους καλεσμένους, τον υπεύθυνο στον ήχο Καραβίδα Μπάμπη και στον φωτισμό Καπαγιάρογλου Γιώργο και την Εκκλησιαστική τηλεόραση 4 Ε που κάλυψε την Μουσικοχορευτική παράσταση του 3ου Ανταμώματος του ΛΕΓιαννιτσών.
πηγή: http://www.logospellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου