"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Δεν κινδυνεύουν υπάλληλοι του δήμου Πέλλας από την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου για απολύσεις εργαζομένων


Αναστάτωση και έντονη αντίδραση προκάλεσε η κοινοποίηση στους δήμους της απόφασης για την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων που εργάζονται με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και μάλιστα άμεσα, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων. Μάλιστα οι δήμαρχοι αποφάσισαν να μην αποστείλουν στα σχετικά στοιχεία με τις υπό κατάργηση θέσεις και απολύσεις γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου απειλώντας με πρόστιμα. Σερ κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή είναι δυσάρεστη για τους εργαζόμενους που εκτός από τη μείωση των αποδοχών τους βρίσκονται υπό το φόβο της διαθεσιμότητας. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή οι εργαζόμενοι του δήμου Πέλλας προχώρησαν χθες το πρωί σε δίωρη στάση εργασίας με την ολοκλήρωση της οποίας εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
Διαμαρτυρόμαστε και αντιδρούμε στην πολιτική που μας εξαθλιώνει.... οικονομικά και μας εισάγει εργασιακά στην βαρβαρότητα. Καταργείτε η μόνιμη και σταθερή εργασία με προώθηση του μέτρου της «διαθεσιμότητας» καταργείτε το τεκμήριο της αθωότητας για τον υπάλληλο. Ρίχνονται στην μνημονιακή πυρά όχι πια μόνον εργασιακά αλλά και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Χρησιμοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό μας καταστούν διασπασμένους και εύκολα θύματα της πολιτικής τους αυτοί που ξεχνάνε στα συρτάρια τους τις λίστες λαγκάρντ. Καθημερινά γίνεται συνείδηση ότι απαιτείται αντίσταση στην συνέχιση της οικονομικής κατοχής της πατρίδας. Η επιτυχία της κινητοποίησης σε όλες τις δημοτικές ενότητες ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και αποδεικνύει τον ανερχόμενο δυναμισμό του κλάδου. Στα πλαίσια της κινητοποίησης εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και εκπρόσωποι του συλλόγου συναντήθηκαν με το γενικό Διευθυντή του δήμου. Ο κύριος Καστερίδης αφού μελέτησε το περιεχόμενο του νόμου, της ανάλογης εγκυκλίου με τον νομικό σύμβουλο του δήμου μας ενημέρωσε ότι η Ζ4 παράγραφος δεν τυγχάνει εφαρμογής στο δήμο Πέλλας. Ο Γενικός μας διαβεβαίωσε ότι δεν εμπίπτουν στην εφαρμογή άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες, όσοι μονιμοποιήθηκαν με τον Νόμο Παυλόπουλου και με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις έτσι ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται σε 2 (πολύ κάτω του ορίου των 10). Η υπεύθυνη αυτή ενημέρωση από τον άνθρωπο που γνωρίζει κατά τεκμήριο τα διοικητικά θέματα και την δομή του δήμου άριστα ανακουφίζει την αγωνία των συναδέλφων. Η μη εφαρμογή του μέτρου στο δήμο μας είναι μόνον προσωρινή και η αναστολή του θα επιτευχθεί μόνον με δυναμικούς αγώνες. Εχθρός μας δεν είναι μια παράγραφος μόνον του Νόμου αλλά η πολιτική που τον επιβάλλει. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.
 Το ΔΣ του συλλόγου
πηγή: http://loudias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου