"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ενθουσίασαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών το κοινό του Δήμου Πέλλας

mousiko-sxoleiuo-pellasH καθιερωμένη πλέον συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Η συναυλία ήταν ενταγμένη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πέλλας για τα 100 χρόνια Ελευθερίας του τόπου μας. Το φιλόμουσο κοινό της πόλης απόλαυσε τις προσπάθειες των ανερχόμενων καλλιτεχνών και βίωσε εκπλήξεις και ευχάριστες μουσικές συγκινήσεις. Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος κ. Στάμκος Γρηγόριος, εκπρόσωπος της εκκλησίας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας κ. Ερασμία Λούσπα και ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κων/νος Κούγκας.
Κατά την ομιλία του ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, κύριος Μενέλαος Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στην 15χρονη ιστορία του σχολείου και την προσφορά του στον πολιτισμό του τόπου μας. Ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες που το αναδεικνύουν σε ένα ξεχωριστό σχολείο στο οποίο οι μαθητές του εργάζονται ομαδικά, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και «εκφράζονται» καλλιτεχνικά. Επιπλέον, με τη συμμετοχή τους σε συναυλίες και σε άλλες δραστηριότητες αποκτούν δεξιότητες, βιώνουν συναισθήματα και απολαμβάνουν την καθημερινότητα ενός ζωντανού, δημιουργικού σχολείου.
Επίσης ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των μαθητών του Γυμνασίου και της Α' Λυκείου για το σχ. έτος 2012-2013, η οποία ξεκινά με τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου. Διευκρίνισε δε πως η διαδικασία επιλογής αφορά μόνο στη μουσική αντίληψη των παιδιών και όχι στον έλεγχο προηγούμενων μουσικών γνώσεων. Τέλος, κάλεσε όλους τους φορείς της γενικής και μουσικής εκπαίδευσης σε συνεργασίες και πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθεί και να προαχθεί η τέχνη και ο πολιτισμός, αξίες που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι στην εποχή μας.
πηγή: http://www.logospellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου