"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Προβλήματα στη λειτουργία της μαιευτικής - γυναικολογικής κλινικής του ΓΝ Γιαννιτσών


Ερώτηση  προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν βουλευτές το ΚΚΕ με θέμα τα προβλήματα στη λειτουργία της μαιευτικής - γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Η ερώτηση έχει ως εξής:
Προβλήματα παρουσιάζονται στη Μαιευτική - Γυναικολογική κλινική στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, η οποία προκειμένου να στηριχθούν άλλα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας έχει υποστελεχωθεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κλείσιμο.

Συγκεκριμένα στην κλινική υπηρετούσαν 6 γιατροί. Οι δύο από αυτούς βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια (ο ένας μακροχρόνια λόγω βαρέως εγκεφαλικού επεισοδίου). Ένας γιατρός αποσπάσθηκε για τρεις μήνες στο Νοσοκομείο της Βέροιας όπου υπάρχουν μόνο δύο γυναικολόγοι. Οι τρεις γιατροί που απέμειναν καλούνται να λειτουργήσουν την κλινική των Γιαννιτσών η οποία σχεδόν πάντα έχει μεγάλη πληρότητα καθώς εξυπηρετεί μεγάλο μέρος των αναγκών της Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Γουμένισσα και του Πολυκάστρου Κιλκίς, της Αριδαίας, των χωριών της Σκύδρας, ακόμη και της Νάουσας και της Βέροιας Ημαθίας και ταυτόχρονα πρέπει να καλύπτουν με εφημερίες και την κλινική του Νοσοκομείου της Έδεσσας. Επιπλέον με βάση το πλαφόν των εφημεριών και τους κανόνες για την ασφαλή εφημέρευση (ένας σε ενεργή εφημερία και ένας σε ετοιμότητα) η γυναικολογική κλινική των Γιαννιτσών θα έπρεπε να μείνει χωρίς γυναικολόγο. Οι γιατροί εξακολουθούν να εργάζονται, καθώς δεν μπορούν να αφήσουν χωρίς ιατρικές υπηρεσίες τις ασθενείς και εγκύους.
Η κατάσταση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων ως αποτέλεσμα των πολιτικών απαξίωσης της δημόσιας Υγείας για να μπορέσει ολόπλευρα να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση στον χώρο της υγείας.  Στο όνομα του κέρδους διαλύεται και αυτή η κλινική. Είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που αξιοποιώντας την κρίση και τα Μνημόνια προωθούν σχέδια συρρίκνωσης και υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας με δραματικές συνέπειες στην υγεία του λαού μας. Ευθύνη έτσι και αλλιώς έχουν όσοι δέχονται ότι μπορεί να υπάρξει επιχειρηματική δράση και προστασίας της υγείας του λαού.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει για:
●  Την άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και του ανάλογου μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στη γυναικολογική-μαιευτική κλινική Γιαννιτσών αλλά και στις άλλες κλινικές με βάση τις ανάγκες ανάπτυξή τους για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών της περιοχής.
●  Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και να μονιμοποιηθούν όλοι.
● Να σταματήσει ο κόσμος να πληρώνει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, Έλληνας ή μετανάστης. 
Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου
πηγή:http://giannitsanews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου