"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο σε Έδεσσα και Γιαννιτσά από το Φθινόπωρο


panepistimiogiannitsaΜια πρωτοποριακή ιδέα έρχεται σε λίγους μήνες στο νομό Πέλλας και θα αφορά τους δήμους Έδεσσας και Πέλλας, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους αλλά και ενήλικες να παρακολουθήσουν μαθήματα πολλών ειδικοτήτων και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο είναι πλέον γεγονός από την Ακαδημία Πολιτών και τον πρόεδρο της, Ευστράτιο Παπάνη, καθηγητή Παιδαγωγικής, Ψυχολογικής και Κοινωνιολογικής Έρευνας. Ο κ. Παπάνης μας μίλησε για την ιδέα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που ξεκίνησε από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να λάβουν γνώσεις που άπτονται πολλών επιστημονικών ειδικοτήτων.
Η απήχηση του προγράμματος είναι πολύ μεγάλη σε όσους δήμους ξεκίνησε από τις προηγούμενες σεζόν και χαρακτηρίζεται από την ποιότητα, τη σοβαρότητα και το σεβασμό στον πολίτη.
Αποστολή του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός, ο συντονισμός και η υποστήριξη ενεργειών που αφορούν στη συμπλήρωση της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης, τόσο για το ενήλικο δυναμικό της χώρας όσο και για άτομα που επιθυμούν τη συνεχή επιμόρφωσή τους σε σύγχρονα κοινωνικά και επιστημονικά θέματα. Τα κύρια πεδία δράσης του αφορούν προγράμματα κοινωνικής - πολιτιστικής επιμόρφωσης με απώτερο στόχο τη πνευματική αναβάθμιση των δημοτών και του τόπου μας.
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο πρώτος κύκλος διαλέξεων θα αφορά στον τομέα της Ψυχολογίας και οι συμμετέχοντες δεν θα καταβάλουν δίδακτρα, παρά μόνο το συμβολικό ποσό των 80 ετησίως (26 εβδομαδιαίες συναντήσεις) και 40 ευρώ οι άνεργοι και οι ευπαθείς ομάδες, όλα αυτά από Σεπτέμβριο όπου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές.
πηγή: http://www.logospellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου