"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Προσοχή! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρου


http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/9c101ba6052bf22358894a5a55efa1cd_XL.jpg?v=2

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα το βράδυ 7-1-2013 στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και οι βοριάδες που θα φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ στα πελάγη.

Αναλυτικά:


1. Σήμερα Δευτέρα ( 7-1-13) το απόγευμα χιονοπτώσεις προβλέπονται στη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Θεσσαλία (μαγνήσια).

Από τις βραδινές ώρες αλλά και αύριο Τρίτη (8-1-13) χιονοπτώσεις που τοπικά και κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πυκνές θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά , (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

2. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός (Τρίτη και Τέταρτη) ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι ολικός.

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το χιονοδρομικό στο Καϊμακτσαλάν ενώ ανοιχτό θα είναι του Πηλίου. Επιπλέον όσοι θέλουν να κινηθούν στην Πάρνηθα, στο δρόμο από το τελεφερίκ και πάνω χρειάζονται απαραίτητα αντιλισθητικές αλυσίδες.

πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου