"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κι όμως! Οι καλύτεροι σύμμαχοι ενάντια στο κρυολόγημα, κρύβονται στην κουζίνα μας!


Χειμώνας. Χαμηλές θερμοκρασίες- γύρω μας άνθρωποι...
κρυωμένοι, με ιώσεις κι εμείς ανάμεσα. Οι ρυθμοί γρήγοροι, βάλε και το άγχος- δεν θέλει πολύ για να αρρωστήσεις. Must της εποχής ο πονόλαιμος, μαζί και η καταρροή.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να "γλιτώσετε" την αντιβίωση:

Nερό: Φυσικά και πρέπει να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο πίνοντας αρκετό νερό. Καμιά φορά το κρύο νερό ακόμη κι αν προέρχεται από τη βρύση ή από κάποιο μπουκαλάκι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι επώδυνο για τον ερεθισμένο μας φάρυγγα. Οι Κινέζοι το βράζουν! Ναι. Πίνουν σκέτο βραστό νερό το χειμώνα ή έστω με μία φέτα λεμόνι, grapefruit ή ακόμη και πορτοκάλι.

Τσάι και χαμομήλι
: Τα αφεψήματα αυτά έχουν την ιδιότητα να καταπραύνουν τον ερεθισμένο λαιμό και χάρη στα αντιοξειδωτικά τους να προστετεύουν από λοιμώξεις.

Tζίντζερ: Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορούμε να το πιούμε σαν ρόφημα σε βραστό νερό ή να βάλουμε μία αισθητή ποσότητα στο φαγητό μας.Κοτόσουπα: Δεν είναι τυχαίο που παντού στον κόσμο, όλοι θυμούνται μια μαμά ή μια γιαγιά να ετοιμάζει την θαυματουργή σούπα κάθε φορά που κάποιος κρύωνε. Τελικά, στη σούπα αυτή υπάρχουν αντιφλεγμονώδη που ιδίως αν τη φάμε ζεστή όχι μόνο ανακουφίζουν αλλά τονώνουν τον οργανισμό μας.

Σκόρδο: Σκοτώνει τα βακτήρια και να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Φάτε λίγο σκορδάκι λοιπόν και μασήστε μπόλικο μαïντανό και δυόσμο μετά!
Πρωτεΐνη: Προτιμήστε γι' αυτές τις μέρες ψάρια, κοτόπουλο και γαλοπούλα, όμως αν έχετε πυρετό αποφύγετε τα αυγά.

Aλκοόλ: Δεν εξυπηρετεί και πολύ αυτές τις μέρες ούτε καν αυτό το κονιακάκι που νομίζουμε ότι μας ζεσταίνει όταν έχουμε κρυάδες και 'καίει' τα μικρόβια στο λαιμό. Μειώνει τις δυνατότητες του ανοσοποιητικού και μας αφυδατώνει. Θα μας είναι χρήσιμο όμως ένα δυνατό ποτό με αρκετούς βαθμούς αν το συνδυάσουμε με στιμμένο λεμόνι και μέλι. Φυσικά για γαργάρες! Θαυματουργές!
πηγή: http://planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου