"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αυτοκτονίες: Είσοδος Ελεύθερη. Η αίθουσα κλιματίζεται...


Μάλλον οι Έλληνες πάθαμε το σύνδρομο της Στοκχόλμης! Δε μπορώ αλλιώς να εξηγήσω τον τρόπο που απαντήσαμε εχθές στο πολιτικό σύστημα που μας έφερε ως αυτό το σημείο. Τρία τα τινά...Ή κάτι πάθαμε και ερωτευτήκαμε ξαφνικά τους απαγωγείς μας, ή έχουμε χάσει την ταυτότητά μας, ως Έθνος και γίναμε δειλοί και υποτακτικοί των εκβιαστών μας, ή τελικά το μεγαλύτερο ποσοστό του εκλογικού σώματος, είναι απλά αυτοί που η κρίση δεν τους έχει θίξει ούτε στο ελάχιστο και έτσι ψηφίζουν εκ του ασφαλούς και πάντα βάσει των συμφερόντων τους. (ΝΑΙ! Υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι που περιμένουν ακόμη συμφέροντα και ρουσφέτια)

Ωστόσο, για να είμαστε λίγο ρεαλιστές, μάλλον το πρόβλημα είναι ένα κράμα όλων των παραπάνω. Λίγο, τρέμουμε μην χάσουμε ό,τι μας απέμεινε, οπότε κρατάμε σαν άλλοθι τους εκφοβισμούς, απο την άλλη λίγο νιώθουμε και την ανάγκη να έχουμε ένα δερβέναγα πάνω απ το κεφάλι μας να μας λέει οτι όσο είστε κάτω απο την επίβλεψή μου είσαστε ασφαλείς και μαζί με όλα αυτά, ψηφίζουν και αυτοί που ΑΚΟΜΑ δεν αντιμετωπίζουν και κανένα σοβαρό πρόβλημα, οι οποίοι μάλιστα σκέφτονται "οι άλλοι ας κόψουν το λαιμό τους, δεν πεινάω εγώ!"

Και τί καταφέραμε λοιπόν; Μια τρύπα στο νερό! Αγανακτήσαμε, φωνάξαμε, διαμαρτυρηθήκαμε, στερηθήκαμε, χάσαμε συνανθρώπους μας απο την απελπισία και... πήγαμε δύο φορές σε εκλογές για να κρατήσουμε στην εξουσία αυτούς που είχαμε. Κοινώς κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας πλέον. Χώρια που έχουμε γίνει ρεντίκολο στον πλανήτη!! Και το καλύτερο όλων;;; Ο εκλεγμένος πλέον, μάλλον, πρωθυπουργός, του οποίου το όνειρο πραγματοποιήσατε όσοι τον ψηφίσατε, δήλωσε απο την πρώτη στιγμή οτι θα τηρήσει τις υπογραφές του, όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο για όλους όσους ΔΕΝ τον ψήφισαν.

Λοιπόν, ετοιμαστείτε για έναν ακόμα γύρο φόρων, χαρατσιών, μειώσεων μισθών, απολύσεων και αυξήσεων των τιμών και φυσικά... για τις αυτοκτονίες;;; Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα και με τη σύμφωνη ψήφο μεγάλου μέρους του Ελληνικού λαού πια! Ψηφίσατε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ;;; Το κρίμα στο λαιμό σας!
  
Έλληνας Πολίτης, για την χώρα του.
 
 
πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου