"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ ΕΝΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ

Ο Πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός της νεοσύστατης ενορίας Αγ. Κοσμά του Αιτωλού Ελευθεροχωρίου Γιαννιτσών (photos)


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ Τρίτη 23/8 η πρώτη πανήγυρις της νεοσύστατης ενορίας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Πέλλας. Η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού τελέσθηκε στις 18.00 στον χώρο όπου πρόκειται να ανεγερθεί ο νέος ενοριακός ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ ενώ συμμετείχαν κληρικοί της Αρχιερατικής περιφέρειας Γιαννιτσών και οι διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος, μετά την λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και την ευλόγηση των άρτων... 

...εκήρυξε, αναφερόμενος στο πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου. Υπογράμμισε τις πολλαπλές ιδιότητές του, ως προφήτου και ως ισαποστόλου εξαίροντας την μοναδική προσφορά του στον ελληνικό λαό, η οποία είχε πνευματικό και εθνικό χαρακτήρα. 

Κατά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους παρόντες στην ακολουθία πρώην, τέως και νυν Δήμαρχους των Γιαννιτσών τονίζοντας ότι ο πρώτος (κ. Σ. Βαμβίνης) προχώρησε στην παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση ιερού ναού, ο δεύτερος (κ. Ν. Παπανικολάου) ενέκρινε το αίτημα δημιουργίας νέας ενορίας και υλοποίησε τις σχετικές διαδικασίες, ενώ ο νυν Δήμαρχος (Πέλλας) κ. Γρηγόριος Στάμκος συνεχίζει αυτή την καλή παράδοση συμβάλλοντας στο ξεκίνημα της νέας ενορίας και την προσπάθεια ανέγερσης του νέου ενοριακού ναού.
 


Τέλος ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους κληρικούς που μετείχαν στον εορτασμό και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο για την νέα ενορία Πρωτοπρ. Χριστοφόρο Χριστοφόρου καθώς και τον χορό των ιεροψαλτών και τον πιστό λαό.
 

Η Θεία Λειτουργία της εορτής θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πάϊκο. Προς το παρόν η νέα ενορία θα εξυπηρετείται από τον εν λόγω Ιερό Ναό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου