"Το μεν ισχυρόν γενέσθαι, της φύσεως έργον. Το δε λέγειν δύνασθαι τα συμφέροντα τη πατρίδι, ψυχής ίδιον και φρονήσεως" "ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΝΑ ΛΕΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ!" Νίκος Καζαντζάκης

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ

ΤΑ  ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ (1)
Είναι γενική η διαπίστωση και η ομολογία ότι τα Γιαννιτσά μας έχουν αφεθεί στο χρόνο και την αδιαφορία των υπευθύνων(πλην όμως ανίκανων και ανεπαρκών πολιτικάντηδων) να ρημάξουν.
Τρανή απόδειξη αποτελεί μεταξύ πολλών άλλων και η οδός Φιλιπουπόλεως  στη συμβολή της με την οδό Αγχιάλου,εμπρός από την είσοδο του κτηριακού συγκροτήματος που στεγάζει τα νηπιαγωγεία 13ο και 19ο  και λίγο μετά την οπίσθια είσοδο του 1ου δημοτικού σχολείου.
Εδώ και αρκετούς μήνες η κατάσταση του ασφαλτοτάπητα που καλύπτει την οδό στο συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνη για τα οχήματα ,επικίνδυνη για τους πεζούς(σημειώνω ότι  είναι εμπρός από σχολεία όπου κινούνται γονείς και μικροί κυρίως μαθητές καθώς και παπούδες και γιαγιάδες που συνοδεύουν  τα παιδάκια)και παγίδα που θα δημιουργήσει δυστύχημα .
Η δημοτική αρχή το γνωρίζει (είχε προβεί σε εργασίες στο σημείο πριν από αρκετό καιρό) και σφυρίζει αδιάφορα καλυπτόμενη από την οικονομική στενότητα των καιρών.
Οι υπόλοιποι εμείς αλλάζουμε δρομολόγιο για να αποφύγουμε τις «συμπληγάδες»και τις συνέπειές τους.
Οι περίοικοι κάνουν υπομονή (πνιγμένοι στη σκόνη και τον θόρυβο)και ελπίζουν σ’ ένα θαύμα,για να λυθεί το πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί εδώ και μήνες.
Η  εμποροπανήγυρη σχεδόν έφτασε(σε 15 ημέρες) και με το τέλος της θα σημάνει και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το πρόβλημα στο σημείο του δρόμου θα γίνει αιτία όχι μόνο ταλαιπωρίας μας αλλά και πρόκλησης δυστυχήματος,όπως είπα και προ ολίγου,αφού  ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στην πλατεία  της λαϊκής αγοράς της πόλης μας(εμποροπανήγυρη) και το κυριότερο ,είναι δρόμος που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση και απομάκρυνση όλων όσων θα εξυπηρετούνται από τα σχολεία της περιοχής.
Ας ξυπνήσουν από τον λήθαργο της απραξίας και της φυγοπονίας λοιπόν οι υπεύθυνοι και ας πράξουν αυτά που οφείλουν για να προστατεύσουν τους ανθρώπους και τα οχήματα που χρησιμοποιούν τον δρόμο,για να αποκατασταθεί η όψη της περιοχής και τέλος,για να μας δείξουν ότι η ψήφος μας(προς αυτούς)δεν πήγε τελείως χαμένη.
Για του λόγου μου το αληθές,δείχνω και τις παρακάτω φωτογραφίες,οι οποίες όμως δεν μπορούν να αποδώσουν το πλήρες μέγεθος του προβλήματος:





Ο Γιαννιτσιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου